ΠΑΟΚ

Σάντος: "Ήρθα για τον Ζαγοράκη"

Σάντος: "Ήρθα για τον Ζαγοράκη"
Σαντος

Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε οτι συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ, λόγω της παρουσίας του Θοδωρή Ζαγοράκη

«Ήρθα στον ΠΑΟΚ για τον Θοδωρή Ζαγοράκη και μετά για το λαό του», ήταν τα πρώτα λόγια του Σάντος στην πορτογαλική εφημερίδα, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι ο ΠΑΟΚ του θυμίζει τις τρεις μεγάλες ομάδες της χώρας του.

«Δεν περίμενα ότι θα γυρίσω στην Ελλάδα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Και όμως τα έφερε έτσι η τύχη που είμαι ξανά σε γνώριμο περιβάλλον και δίπλα και έναν άνθρωπο που θαύμαζα την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής και συνεχίζω τώρα που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα διοικητικά. Κατά 90% πρέπει να πω ότι αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που αποφάσισα να αναλάβω την τεχνική ηγεσία και το άλλο 10% ο κόσμος του, που είναι εκπληκτικός και βοηθάει την ομάδα όπου κι αν αγωνίζεται, νικάει ή χάνει... Πιστεύω μάλιστα πως η δύναμη αυτής της ομάδας είναι ο λαός της, ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε πλήθος στην Ελλάδα».


Ο Σάντος αναφέρθηκε και σε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το κλείσιμο της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ λέγοντας: «Συναντήθηκα Δευτέρα στο Μόναχο με τον Θοδωρή Ζαγοράκη κι ένα συνεργάτη του και πολύ σύντομα τα βρήκαμε. Μου πρότεινε να μείνω πέντε χρόνια και να κάνουμε μαζί μεγάλη ξανά την ομάδα, αλλά του είπα ότι τα θεωρώ πολλά και είναι καλύτερα τρία.

Στα δύο πρώτα θα κοιτάξουμε να ξεπεράσουμε τα διάφορα οικονομικής φύσεως προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και θα πηγαίνουμε σιγά σιγά και με στόχο την έξοδο στο Κύπελλο UEFA. Στη συνέχεια, στο τρίτο, ο στόχος μας θα είναι το πρωτάθλημα. Για μένα είναι σημαντικό να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία ακαδημία νέων παικτών που θα μπορεί ο ΠΑΟΚ κάποια στιγμή να ενισχύει την πρώτη του ομάδα με παίκτες δικούς του και να μη χρειάζεται κάθε χρόνο να κάνει μεταγραφές που είναι οικονομικά ασύμφορες».


Ο Φερνάντο Σάντος είναι φανερό ότι ποντάρει πολλά στην καλή έδρα που έχει ο ΠΑΟΚ και γενικά στην δυναμική της Τούμπας: «Ο ΠΑΟΚ θυμίζει σε πολλά τις τρεις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας. Την Πόρτο, την Μπενφίκα και τη Σπόρτινγκ. Έχει φανατικό κόσμο που δημιουργεί μία καταπληκτικά ατμόσφαιρα σε εντός έδρας αγώνες. Παίρνουμε πολύ δύναμη στην έδρα μας».



Συντηρητικά ο Μπαϊάνο



Ολοκληρώθηκε η πρωινή προπόνηση της ομάδας στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, το πρόγραμμα της οποίας περιλάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, καθώς και ασκήσεις με μπάλα. Συντηρητικά γυμνάστηκε ο Μπαϊάνο, με τον Βραζιλιάνο να πήρε μέρος κανονικά στις ασκήσεις φυσικής κατάστασης, αλλά όχι σε αυτές με μπάλα.

Ο Φερνάντεζ προπονήθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στο μετατάρσιο και αποφασίστηκε να ξεκουραστεί για 4 μέρες. Θεραπεία έκαναν οι Σνάουστνερ με τον Πολωνό να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον προσαγωγό, Μελίσσης τενοντίτιδα και Βαγγελής αιμάτωμα στο γόνατο.

Από την πλευρά του ο Ολλανδός Ρούντι Κνολ αναφερόμενος στην ισοπαλία του Σαββάτου με τον ΟΦΗ δήλωσε: "Δεν αρχίσαμε καλά καθώς δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ, στη συνέχεια για 15΄ παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και γυρίσαμε το παιχνίδι και θα μπορούσαμε να πετύχουμε και τρίτο γκολ αν ήμασταν περισσότερο τυχεροί.

Αντίθετα ισοφαριστήκαμε σε μια κρύα φάση από ένα δεύτερο γκολ που ήταν απίθανος ο τρόπος που το δεχτήκαμε. Μετά το 2-2 πιέσαμε όμως την αντίπαλη περιοχή, κάναμε φάσεις και μπορούσαμε να πετύχουμε και τρίτο γκολ που όμως δεν ήρθε".





Από την πλευρά του ο Γκλεν Σάλμον τόνισε: "Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι αφού δεχτήκαμε γκολ στα πρώτα 5΄. Το μείον μας ήταν αφού πετύχαμε δύο γκολ ρίξαμε τον ρυθμό μας ενώ θα έπρεπε να συνεχίσουμε έτσι για να πετύχουμε ένα τρίτο γκολ και να παίρναμε τους τρεις βαθμούς της νίκης".









TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ