ΑΓΓΛΙΑ

Σάντερλαντ: Ένας 22χρονος δισεκατομμυριούχος παίρνει τα ηνία της

Ο Κιρίλ-Λουίς Ντρέιφους, γιος του άλλοτε ιδιοκτήτη της Μαρσέιγ, Ρόμπερτ Λούις-Ντρέιφους
Ο Κιρίλ-Λουίς Ντρέιφους, γιος του άλλοτε ιδιοκτήτη της Μαρσέιγ, Ρόμπερτ Λούις-Ντρέιφους AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Ο Κιρίλ-Λουί Ντρέιφους, γιος του άλλοτε ιδιοκτήτη της Μαρσέιγ, Ρομπέρ, συμφώνησε για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Σάντερλαντ και αναμένει το πράσινο φως από την Λίγκα για να πάρει επίσημα τα ηνία.

Η Σάντερλαντ έχει βρεθεί -από εκεί που ήταν μέσα στην λάμψη αγωνιζόμενη στην Premier League για αρκετά χρόνια- να βολοδέρνει στην League 1, ωστόσο δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια από τώρα να συζητάει η φίλαθλη κοινή γνώμη για την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια και να εστιάζει σε μία διοικητική αλλαγή που συνέβη στις μαύρες γάτες στο φινάλε του 2020.

Όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ, η ομάδα της Βορειοανατολικής Αγγλίας είναι μία ανάσα από το να αλλάξει χέρια, με τον Κιρίλ Λουί-Ντρεϊφούς, γιο του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Μαρσέιγ, Ρομπέρ Λουί-Ντρεϊφούς, να ηγείται μίας ομάδας μαζί με τον μικρομέτοχο Ζουάν Σαντορί, και να έρχεται σε οριστική συμφωνία με το πρόεδρο της Σάντερλαντ, Στιούαρτ Ντόναλντ, για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Αυτή τη στιγμή η συμφωνία έχει κλειδώσει και το μόνο που απομένει για να γίνει ο 22χρονος κροίσος ο νέος πρόεδρος της Σάντερλαντ, είναι να εγκριθεί η μεταβίβαση των μετοχών (το 80% περίπου) από την αγγλική Football League.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας του, Ρομπέρ Λουί-Ντρεϊφούς, ανέλαβε τις τύχες της Μαρσέιγ το 1996 και επένδυσε πάρα πολύ στο σύλλογο της Μασσαλίας ενώ τον οδήγησε και σε δύο τελικούς Κυπέλλου UEFA, για να παραδώσει τη σκυτάλη το 2016 στον άλλοτε ιδιοκτήτη των LA Dodgers, Φρανκ ΜακΚουρτ.

Από την πλευρά του, ο 22χρονος πλέον Κιρίλ πήγαινε συχνά στο "Βελοντρόμ" για να παρακολουθεί διά ζώσης αγώνες της Ολυμπίκ όταν ήταν ο πατέρας του στα ηνία του συλλόγου και έκτοτε αγάπησε τον βασιλιά των σπορ, με την προσωπική περιουσία του να ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ