Σαμαράς:”Μονόδρομος οι δύο νίκες”

Σύνθημα νίκης από Σαμαρά ενόψει Λετονίας."Αποτυχία αν δεν προκριθούμε", είπε ο Κατσουράνης
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καλείται να διατηρήσει έστω τη δεύτερη θέση του ομίλου του που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ για την πρόκριση και οι διεθνείς στην πρώτη συγκέντρωση της αποστολής την Τρίτη το μεσημέρι, εμφανίστηκαν αποφασισμένοι για τα δύο τρίποντα.
Ο Γιώργος Σαμαράς τόνισε ότι οι δύο νίκες αποτελούν μονόδρομο και εμφανίστηκε αισιόδοξος επισημαίνοντας:”Δεν υπάρχει κούραση. Προσωπικά έχω παίξει πολλά παιχνίδια, αλλά δεν αισθάνομαι κούραση.
Έχουμε την ποιότητα να πάρουμε την πρόκριση, αρκεί να το δείξουμε στο γήπεδο. Χρειάζεται να δείξουμε πάθος για τη νίκη. Έτσι όπως έχουμε φτάσει, οι δύο νίκες είναι μονόδρομος. Ελπίζω όλοι να παραμείνουμε υγιείς ως το Σάββατο και να είμαστε έτοιμοι, γιατί μας περιμένουν δύο πάρα πολύ δύσκολα ματς, στα οποία δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις δύο νίκες.
Έχουμε κάποιες απουσίες, αλλά έχουμε και τους παίκτες για να νικήσουμε αυτά τα δύο ματς. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά του. Πρώτα από όλα να κοιτάμε την ομάδα μας, πώς θα παίξουμε εμείς. Να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και σωματικά για τις συνθήκες αυτού του παιχνιδιού. Με ποιο σύστημα και με ποιους παίκτες θα παίξουν οι Λετονοί εμένα προσωπικά με αφήνει αδιάφορο”.
Από την πλευρά του εξάλλου ο Κώστας Κατσουράνης ανέφερε ότι θα είναι αποτυχία αν η “γαλανόλευκη” δεν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.”Εχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο (σ.σ. με Λετονία) και μετά ένα ακόμη πιο δύσκολο την Τετάρτη (σ.σ. με Λουξεμβούργο). Πρέπει να δουλέψουμε καλά αυτή την εβδομάδα, να είμαστε όσο πιο πολύ μπορούμε φρέσκοι και να πάρουμε τα παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό με τη Λετονία”, είπε αρχικά και συμπλήρωσε:”Δεν έχω να δώσω μήνυμα στον κόσμο. Όποιος αντιλαμβάνεται τι είναι η εθνική ομάδα, μπορεί να διαλέξει τι θα κάνει και είναι δικαίωμά του. Ο προπονητής θα διαλέξει ποιοί θα παίξουμε και όλοι μαζί θα κάνουμε αυτό που πρέπει, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κούραση, σε όλη την Ευρώπη έτσι είναι το πρόγραμμα. Ισα-ίσα μέσα από τα παιχνίδια βρίσκεις ρυθμό. Νομίζω ότι θα είμαστε σε καλή κατάσταση και θα το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο.
Είχαμε όλες τις δυνατότητες για να έχουμε ήδη προκριθεί στο Μουντιάλ κι αυτό έπρεπε να έχουμε κάνει. Για κάποια εσωτερικά δικά μας θέματα δεν έχουμε προκριθεί και τώρα κυνηγάμε τη δεύτερη ευκαιρία, που είναι τα μπαράζ. Εκτός κι αν γίνει ένα θαύμα και χάσει βαθμούς η Ελβετία. Εμείς όμως τώρα κοιτάμε τα δικά μας παιχνίδια και να πάμε στα μπαράζ, γιατί θα είναι αποτυχία να μην πάμε στο Μουντιάλ”.
Όσο για το αν η Ελλάδα και η Ελβετία είναι οι καλύτερες ομάδες στον όμιλο, ο μέσος του Παναθηναϊκού, απάντησε:”Αυτό δείχνει ο όμιλος. Στη Μολδαβία κάναμε μία καλή εμφάνιση, θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι νωρίς.
Στο ποδόσφαιρο, όταν δεν τελειώνεις το παιχνίδι νωρίς, αυτά συμβαίνουν. Υστερα από αυτό δεν ήρθε κρίση, ήρθε προβληματισμός και πίκρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κρίση, ούτε υπήρξε ποτέ στην Εθνική. Υπάρχει επιτυχία και αποτυχία. Ηρεμία θέλουμε και όλα θα γίνουν. Πιστεύω ότι θα πάμε στο τέλος στο Μουντιάλ. Το θέλουμε εμείς, το θέλει ο προπονητής, το θέλουν στην ομοσπονδία και το θέλουν και όλοι οι Ελληνες”.
Οι διεθνείς θα προπονηθούν για πρώτη φορά το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.Υπενθυμίζεται οι παίκτες που αποτελούν την αποστολή για τα παιχνίδια με τη Λετονία(10/10) και το Λουξεμβούργο(14/10) είναι οι: Χαλκιάς(ΠΑΟΚ), Σηφάκης(Άρης), Τζόρβας(Παναθηναϊκός), Παπαδόπουλος Α.(Ολυμπιακός), Κυργιάκος(Λίβερπουλ), Παπασταθόπουλος(Τζένοα), Μόρας(Μπολόνια), Τοροσίδης(Ολυμπιακός), Σπυρόπουλος(Παναθηναϊκός), Βύντρα(Παναθηναϊκός), Σεϊταρίδης(Παναθηναϊκός), Νίνης(Παναθηναϊκός),
Τζιόλης(Παναθηναϊκός), Πλιάτσικας(Σάλκε), Μάκος(ΑΕΚ), Φωτάκης(ΠΑΟΚ), Καραγκούνης(Παναθηναϊκός), Κατσουράνης(Παναθηναϊκός), Πατσατζόγλου(Ομόνοια), Σαλπιγγίδης(Παναθηναϊκός), Γκέκας(Μπάγερ Λεβερκούζεν), Αμανατίδης(Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Σαμαράς(Σέλτικ), Μάντζιος(Παναθηναϊκός).