EURO 2020

Σάλος με video του Ντεμπελέ όπου μιλά ρατσιστικά για Ασιάτες, με τον Γκριεζμάν να παρακολουθεί

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ της Γαλλίας σε προπόνηση πριν από το παιχνίδι με το Βέλγιο στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, Αγία Πετρούπολη | Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018
Ο Ουσμάν Ντεμπελέ της Γαλλίας σε προπόνηση πριν από το παιχνίδι με το Βέλγιο στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, Αγία Πετρούπολη | Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 © 2021 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ εμφανίζεται σε video να έχει ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος Ασιατών τεχνικών, οι οποίοι επιδιορθώνουν πρόβλημα σε τηλεόραση. Ο Αντουάν Γκριεζμάν βρίσκεται δίπλα του και χαμογελάει ακούγοντας το συμπαίκτη του.

Ο αποκλεισμός της Γαλλίας από το Euro 2020 συνοδεύτηκε από ένταση μεταξύ παικτών, διαπληκτισμούς μεταξύ οικογενειών των διεθνών και τώρα από ένα video που πρωταγωνιστεί ο Ουσμάν Ντεμπελέ και μιλάει με ρατσιστικό τρόπο εις βάρος τεχνικών, ασιατικής καταγωγής, σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Το βίντεο απεικονίζει 3 τεχνικούς να βρίσκονται γύρω από μία τηλεόραση και να συζητούν πιθανότατα ένα τεχνολογικής φύσεως πρόβλημα. Ένας εξ αυτών φοράει T-shirt που γράφει "Προσωπικό" και φέρεται να είναι άνθρωπος του ξενοδοχείου.

Ο Ντεμπελέ σχολιάζει στο βίντεο τις κινήσεις και τα λόγια των τεχνικών. "Όλες αυτές οι άσχημες φάτσες, μόνο και μόνο για να παίξουμε PES. Δεν ντρέπονται;" ακούγεται να λέει αρχικά. Στη συνέχεια γελάει όταν ένας άντρας μπαίνει στο δωμάτιο και γίνεται ζουμ στο βίντεο. Ακολούθως, ακούγοντας τους τεχνικούς να μιλούν, σχολιάζει: "Γαμώτο, τι ανάποδη γλώσσα!" Τέλος, καταλήγει: "Υποτίθεται ότι είστε ανεπτυγμένη χώρα, σωστά;"

Μεταξύ των πλάνων, το κινητό τηλέφωνο που καταγράφει το βίντεο γυρίζει κάποια στιγμή στον Αντουάν Γκριεζμάν που βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα γελάει και φέρεται να λέει κάτι ακατάληπτο. Το επίμαχο βίντεο μοιάζει να είναι του Ντεμπελέ, αφού φαίνονται μόνο τα πόδια του στα πλάνα, ενώ διέρρευσε μέσω snapchat.

Ωστόσο, μοιάζει απίθανο να τραβήχτηκε στη διάρκεια του Euro 2020, αφού το χτένισμα του Γκριεζμάν είναι διαφορετικό από αυτό που έχει το τελευταίο διάστημα. Η ολλανδική ιστοσελίδα Voetbalzone ισχυρίζεται ότι το βίντεο είναι από το καλοκαίρι του 2019, όταν η Μπαρτσελόνα είχε κάνει περιοδεία στην Ιαπωνία.

Το βίντεο προκάλεσε σάλο στα social media, όπου πολλοί χρήστες ψέγουν τη ρατσιστική συμπεριφορά του Ντεμπελέ και στέκονται στο γεγονός ότι ο Γκριεζμάν συμμετείχε, χωρίς να αντιδράσει. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε εμπλακεί ξανά σε υπόθεση ρατσιστικής συμπεριφοράς, το 2017, όταν είχε βάψει μαύρο το πρόσωπο και το σώμα του πριν από ένα πάρτι μασκέ.

Σάλος με video του Ντεμπελέ όπου μιλά ρατσιστικά για Ασιάτες, με τον Γκριεζμάν να παρακολουθεί
IG/ANTOGRIEZMANN


TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ