ΙΣΠΑΝΙΑ

Ρουμπιάλες: "Στο όνομα του φεμινισμού δεν πρέπει να ισοπεδώνεις έναν άνδρα χωρίς δίκαιη δίκη"

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), Λουίς Ρουμπιάλες
Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), Λουίς Ρουμπιάλες © 2019 AMR NABIL / AP IMAGES

Με μία μακροσκελή δήλωση ο Λουίς Ρουμπιάλες επέμεινε στην εκδοχή του για το "φιλί κοινή συναινέσει" στην Τζένι Ερμόσο, κατηγορώντας για βαρβαρότητα και λιντσάρισμα τα μίντια και τον πολιτικό κόσμο.

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, που προς το παρόν απέχει προσωρινά από τα καθήκοντά του, θέλησε να υπερασπιστεί για ακόμα μία φορά την εκδοχή του για "αμοιβαίο και κοινή συναινέσει" φιλί στην Τζένι Ερμόσο.

Με μία μακροσκελή δήλωση, ο Ρουμπιάλες κατηγόρησε παράλληλα, την πολιτική σκηνή, αλλά και τον μιντιακό κόσμο για λιντσάρισμα και βαρβαρότητα προς το πρόσωπό του.

Ο Ισπανός τόνισε πως δεν γίνεται στο όνομα του φεμινισμού να αμαυρώνεται ένας άνθρωπος χωρίς να έχει υπάρξει μία δίκαιη δίκη που να επιβεβαιώνει πως είναι ένοχος.

Αναλυτικά η δήλωση του Ρουμπιάλες:

"Στις 20 Αυγούστου έκανα κάποια προφανή λάθη, για τα οποία μετανιώνω ειλικρινά από καρδιάς. Είναι αλήθεια ότι ζήτησα συγγνώμη και τώρα το ξανακάνω με ταπεινότητα. Το κάνω επειδή το νιώθω και με στόχο να γίνω καλύτερος.

Έμαθα ότι ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι η χαρά και το συναίσθημα, συμπεριλαμβανομένης της νίκης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι ηγέτες του αθλητισμού θα πρέπει να υποχρεωθούν να επιδείξουν υποδειγματική συμπεριφορά κι η δική μου δεν ήταν.

Επομένως, επαναλαμβάνω, για άλλη μια φορά, τη συγγνώμη μου για αυτό στους ποδοσφαιριστές, την ομοσπονδία και άλλους ποδοσφαιρικούς φορείς με σαφή και εμφατικό τρόπο. Επίσης στους ποδοσφαιρόφιλους και σε όλους όσους μπορεί να προσβλήθηκαν από τις πράξεις μου.

Έδωσα και τις ανάλογες εξηγήσεις, λέγοντας την αλήθεια για το τι έγινε. Είναι η μόνη μου εκδοχή, αυτή που διατήρησα από την αρχή και συνεχίζω να υπερασπίζομαι και δεν πρόκειται να τροποποιήσω.

Ο αυθορμητισμός και η ευτυχία της ιστορικής στιγμής μάς οδήγησαν σε μια αμοιβαία και συναινέσει πράξη, αποτέλεσμα μεγάλου ενθουσιασμού. Ποτέ δεν υπήρξε επιθετικότητα, πράγματι, δεν υπήρξε ούτε η παραμικρή ενόχληση, αλλά μια χαρά που ξεχείλιζε και από τους δύο .

Επαναλαμβάνω: με τη συγκατάθεση και των δύο μερών έγιναν τόσο οι στοργικές αγκαλιές, όσο και το φιλί και ο επακόλουθος χωρισμός, γεμάτος στοργικές αμοιβαίες χειρονομίες στην τελετή των μεταλλίων στη σκηνή.

Έχουν κατατεθεί και θα συνεχίσουν να παρέχονται στοιχεία, εκθέσεις, βίντεο κ.λπ.

Από την αρχή η RFEF, μέσω του τμήματος ακεραιότητάς της, διενήργησε τις σχετικές διαδικασίες. Με κάλεσαν και συνεργάστηκα για να ξεκαθαρίσω τα γεγονότα. Θα συνεχίσω να συνεργάζομαι σε όλους τους τομείς, ώστε όλο αυτό να φτάσει στο τέλος του.

Με αυτή την έννοια, έχω ακολουθήσει επίσης τη διαδικασία που άνοιξε η FIFA για να υπερασπιστώ τη θέση μου. Και θα συνεχίσω να το κάνω με όλες τις άλλες (διαδικασίες), όπου μπορώ να δείξω την αξιοπρέπειά μου.

Ανησυχώ ιδιαίτερα που κάποιοι από αυτούς που πρέπει να διακηρύξουν και να βοηθήσουν να διασφαλιστεί η διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας, επιμένουν να συμμετέχουν και να με πιέζουν, αντί να αφήνουν τη δικαιοσύνη να ενεργεί με όλες τις εγγυήσεις, μένοντας αμέτοχοι.

Σε όλη αυτή την περίοδο υπέστη ένα άνευ προηγουμένου πολιτικό και μιντιακό λιντσάρισμα από το οποίο παρέμεινα εντελώς στο περιθώριο. Όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρόλα αυτά, ένιωσα επίσης την αυξανόμενη υποστήριξη του κόσμου στον δρόμο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αισθάνομαι ότι κάτι έχει αλλάξει και μπροστά σε μια τέτοια ψευδή αδικία και δημόσια κρίση, απλοί πολίτες, γυναίκες και άνδρες, έχουν συγκεντρωθεί. Θέλω να σας ευχαριστήσω εδώ και τώρα.

"Ήρθε η ώρα να σας ευχαριστήσω άπειρα για την τεράστια στήριξή σας, που με πιστέψατε, που δεν παρασυρθήκατε από αυτήν την εκστρατεία που κατασκευάστηκε εναντίον μου. Η λαϊκή στήριξη ενισχύει για μένα την ιδέα ότι αυτό το θέμα έχει μεγεθυνθεί και βγει εκτός πλαισίου για άλλους λόγους.

Συνεχίζω να εμπιστεύομαι την ανεξαρτησία των φορέων όπου πρέπει να λυθεί αυτό το ζήτημα, παρά το γεγονός ότι η πολιτική πίεση και αυτή ορισμένων μέσων ενημέρωσης με συμφέροντα είναι βάναυση.

Και ότι οι πληροφορίες για αυτό το θέμα υπόκεινται σε πληθώρα χειρισμών, ψεμάτων και λογοκρισίας. Όμως η αλήθεια έχει μόνο έναν δρόμο και γι' αυτό, επαναλαμβάνω, είμαι βέβαιος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το TAD (διοικητικό δικαστήριο) αποφάσισε να ανοίξει φάκελο εναντίον μου. Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου για να αποδείξω την αλήθεια. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους καλούς ανθρώπους στη χώρα μας και πέρα από τα σύνορά μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των γυναικών που έχουν πραγματικά κακοποιηθεί και έχουν την πλήρη υποστήριξη και κατανόησή μου: αυτό δεν αφορά το φύλο, είναι η αλήθεια.

Στο όνομα του φεμινισμού, δεν πρέπει να προσπαθείς να ισοπεδώσεις έναν άνδρα -ή μια γυναίκα- χωρίς δίκαιη δίκη. Η ισότητα αφορά τα ίδια δικαιώματα για όλους. Η δικαιοσύνη πρέπει να εφαρμόζεται στους ανθρώπους χωρίς το φύλο να έχει αντίκτυπο στο αποτέλεσμα".

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ