ΜΠΑΓΕΡΝ

Ρουμενίγκε: "Κακή η λειτουργία της ΦΙΦΑ"

Ρουμενίγκε: "Κακή η λειτουργία της ΦΙΦΑ"

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, επέκρινε τη ΦΙΦΑ για έλλειψη δημοκρατικών αρχών που παρατηρείται στους κόλπους της και την παράλειψη που δείχνει στην παροχή βοήθειας στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

"Σε αυτήν την ομοσπονδία δεν υπάρχει πλέον καμία δημοκρατία. Γίνεται ολοένα και πιο εγωιστική" τόνισε, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα "Muenchner Merku", το στέλεχος των Βαυαρών.

'Όλα γίνονται για τις εθνικές ομοσπονδίες και τίποτα πλέον για τους συλλόγους" τόνισε ο Ρουμενίγκε, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων.

"Οι σύλλογοι είναι δυσαρεστημένοι και αυτό οδεύει προς μία κλιμάκωση, διότι η FIFA δεν δείχνει σημάδια οικοδόμησης μιας δημοκρατικής βάσης. Η FIFA λαμβάνει τις αποφάσεις της χωρίς διαβούλευση" πρόσθεσε ο Ρουμενίγκε, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα την κατάρτιση του αγωνιστικού προγράμματος από τη διεθνή ομοσπονδία και το θέμα των τεχνικών βοηθημάτων.

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής ζήτησε από τη ΦΙΦΑ τη μείωση του ετήσιου αριθμού αγώνων των εθνικών ομάδων, λέγοντας ότι, αν αυτό δεν συμβεί, θα αποτελέσει "μια σοβαρή δοκιμασία".

Η ΦΙΦΑ θα αναδείξει νέο πρόεδρο την 1η Ιουνίου στις αρχαιρεσίες της Ζυρίχης, με τον Σεπ Μπλάτερ να επιζητά μια 4η συνεχή θητεία στην ηγεσία της, με αντίπαλο τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, πρόεδρο της Ασιατικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ