ΙΤΑΛΙΑ

Ρόσι: Η υπόσχεση του γιου στον θρυλικό Ιταλό φορ

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πάολο Ρόσι κατά τη διάρκεια του Χάποελ Μπερ Σεβά - Νις για το Europa League
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πάολο Ρόσι κατά τη διάρκεια του Χάποελ Μπερ Σεβά - Νις για το Europa League AP PHOTO/ARIEL SCHALIT

Ο γιος του Πάολο Ρόσι μίλησε για τους τελευταίους δύσκολους μήνες που πέρασε ο σπουδαίος παλαίμαχος Ιταλός επιθετικός πριν φύγει από τη ζωή και αποκάλυψε την υπόσχεση που του έδωσε και την οποία σκοπεύει να κρατήσει.

O Πάολο Ρόσι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών και σκόρπισε την θλίψη στο ιταλικό και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ωστόσο ουδείς πρόκειται τον ξεχάσει: ούτε το γεγονός πως ήταν μία σπάνια κόπια ποδοσφαιριστή ούτε πως ήταν ένας τεράστιος άνθρωπος και εκτός γηπέδων.

"Ήταν ένας φανταστικός πατέρας, πολύ απλός, ταπεινός, όπως τον ξέρετε", δήλωσε ο γιος του Αλεσάντρο σε ρεπόρτερς στην Σιένα, μπροστά από το νοσοκομείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο ήρωας της εθνικής Ιταλίας στο Μουντιάλ του 1982, με τον γεννημένο το 1982 Αλεσάντρο να προσθέτει:

"Πιθανότατα το 1982 ήταν η καλύτερη χρονιά του πατέρα μου, κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και ήρθε στον κόσμο το πρωτότοκο παιδί του.

Δεν θα πρέπει να ανησυχεί, θα προσέχω τις μικρές μου αδερφές για λογαριασμό της οικογένειάς μας. Είναι μία υπόσχεση που του έδωσα. Του είπα πως θα είμαι πάντα εκεί, του το χρωστάω".

Οι δύο αδερφές του Αλεσάντρο, ηλικίας 8 και 11 ετών, προέρχονται από το δεύτερο γάμο του πατέρα του, με την Φεντερίκα Καπελέτι, με τον γιο του θρυλικού Ιταλού φορ να μιλάει επίσης για το δύσκολο τελευταίο διάστημα της ζωής του.

"Τους τελευταίους μήνες είχε μία αρρώστια και τις τελευταίες 10 ημέρες παρουστιάστηκε επιδείνωση της υγείας του και έπρεπε να μπει στο νοσοκομείο.

Ο πατέρας μου πάλεψε πολύ, δεν τα παράτησε για ούτε ένα δευτερόλεπτο σε αυτούς τους 4-5 μήνες. Όταν αρχίσαμε να πιστεύουμε πως υπήρχε μία μικρή ελπίδα, η κατάστασή του χειροτέρεψε, και όσο σκληρά και αν πάλεψε, νίκησε η ασθένεια.

Έφυγε ειρηνικά, ήμασταν όλοι μαζί του, έφυγε περιστοιχισμένος από τους αγαπημένους του. Ο πατέρας μου θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ