NATIONS LEAGUE

Ρόσι για το 4-0 επί της Αγγλίας: "Όταν πεθάνω, είμαι σίγουρος πως στην Ουγγαρία θα υπάρχει ενός λεπτού σιγή"

Ο Μάρκο Ρόσι στον πάγκο της Ουγγαρίας σε ματς του Nations League κόντρα στην Αγγλία | 12 Οκτωβρίου 2021
Ο Μάρκο Ρόσι στον πάγκο της Ουγγαρίας σε ματς του Nations League κόντρα στην Αγγλία | 12 Οκτωβρίου 2021 @2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η Ουγγαρία σημείωσε έναν ιστορικό θρίαμβο επί της Αγγλίας στο Nations League (4-0 εκτός έδρας) και ο προπονητής της, Μάρκο Ρόσι έκανε λόγο για ένα ποδοσφαιρικό θαύμα που δύσκολα θα επαναληφθεί καθώς και για σπουδαίο προσωπικό του επίτευγμα.

Η συντριβή της Αγγλίας με 4-0 από την Ουγγαρία στο "Μολινό" για το Nations League σόκαρε -όπως ήταν αναμενόμενο- όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, μιας που ήταν η πιο βαριά εντός έδρας ήττα των "τριών λιονταριών" τα τελευταία 94 χρόνια αλλά και η πρώτη φορά μετά από το 1953 και το 6-3 της Ουγγαρίας επί της Αγγλίας που μία φιλοξενούμενη ομάδα σκόραρε τέσσερα γκολ απέναντι στην εθνική Αγγλίας.

Το γεγονός αυτό σκόρπισε ενθουσιασμό στους Μαγυάρους φιλάθλους που αποθέωσαν τον Μάρκο Ρόσι μέσω των social media, με τον Ιταλό προπονητή να κλέβει μάλιστα την παράσταση με δηλώσεις του, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως με αυτό το αποτέλεσμα εξασφάλισε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σε όλα τα γήπεδα της Ουγγαρίας, μετά το θάνατό του.

"Είμαι σίγουρος πως η Αγγλία είναι μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στον κόσμο και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ, οπότε το να παίρνουμε αυτό το αποτέλεσμα είναι κάτι που φαντάζει ως θαύμα.

Εάν συμβαίνουν θαύματα στο ποδόσφαιρο, είναι δύσκολο να επαναληφθούν. Είμαστε λοιπόν χαρούμενοι αλλά θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι", τόνισε αρχικά με δηλώσεις του στο "Reuters", για να προσθέσει:

"Όταν ανέλαβα τη θέση του ομοσπονδιακού, είχα πει στον πρόεδρο της ουγγρικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και στον πρωθυπουργό ότι θα ήθελα να αφήσω το σημάδι μου πριν φύγω.

Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο, το σημάδι μπορεί να φανεί. Όταν πεθάνω είμαι σίγουρος πως στα στάδια της Ουγγαρίας θα υπάρχει ενός λεπτού σιγή. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για μένα".

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ