ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπακέ για Μαραντόνα: "Ο Ντιέγκο πέθανε από έλλειψη ιατρικής φροντίδας"

Ο δικηγόρος της προσωπικής νοσοκόμας του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ροντόλφο Μπακέ
Ο δικηγόρος της προσωπικής νοσοκόμας του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ροντόλφο Μπακέ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Βαριές κατηγορίες κατά των γιατρών του Ντιέγκο Μαραντόνα εκτόξευσε με δηλώσεις του ο δικηγόρος της νοσοκόμας του θρυλικού Αργεντινού, υποστηρίζοντας πως η δική τους ανεύθυνη στάση υπέγραψε το θάνατο του Πίμπε Ντ'Όρο.

Μία εβδομάδα συμπληρώνεται από το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα και το πένθος για την απώλεια του τεράστιου Αργεντινού ποδοσφαιριστή εχει δώσει τη σκυτάλη στο ενδιαφέρον για να μάθουν όλοι πώς ακριβώς έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία ομάδα που αποτελείται από τέσσερις εισαγγελείς η οποία εξετάζει τις συνθήκες θανάτου του και αναλύει τα αποδεικτικά στοιχεία αναφορικά με τις ιατρικές θεραπείες και τη νοσηλεία του σε σπίτι, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν και συμπληρωματικές μελέτες για την αυτοψία.

Όλα αυτά γίνονται για να διαπιστωθεί τεκμηριωμένα αν υπήρχε άλλος παράγοντας -πλην της καταπονημένης καρδιάς του- που επηρέασε τις αιτίες θανάτου του, με τον προσωπικό γιατρό του Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε, να έχει μπει πάντως στο μικροσκόπιο και τον ίδιο να έχει καταθέσει ήδη αίτημα να μη μπει στη φυλακή, παρότι δεν του έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής κατηγορίες για τον θάνατο του.

Την ίδια ώρα ωστόσο, αίσθηση έχουν προκαλέσει οι ισχυρισμοί του Ροδόλφο Μπάκε, δικηγόρου της νοσοκόμας του Μαραντόνα, Νταϊάνα Μαντρίντ (βρισκόταν στο σπίτι του Αργεντινού το πρωί της 25ης Νοεμβρίου, λίγες ώρες πριν το θάνατό του), καθώς έριξε τις ευθύνες για το χαμό του 60χρονου παλαίμαχου παίκτη στο ιατρικό τιμ που ήταν επιφορτισμένο με την παρακολούθηση της υγείας του.

"Υπήρξε σαφώς αμέλεια, απειρία και απερισκεψία των γιατρών που έκαναν θεραπεία στον Ντιέγκο Άρμαντο Μαραντόνα. Ο Ντιέγκο πέθανε από έλλειψη ιατρικής φροντίδας. Ο θάνατός του μπορούσε να αποφευχθεί", τόνισε με δηλώσεις του ο Μπακέ και πρόσθεσε:

"Μία εβδομάδα πριν από το θάνατό του, ο Μαραντόνα γλίστρησε και χτύπησε τη δεξιά του πλευρά. Αν και αυτές οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν στην καθημερινή έκθεση νοσηλευτικής, οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν δεν άλλαξαν την θεραπεία του.

Η νοσοκόμα είναι βοηθός. Ο γιατρός είναι αυτός που πρέπει να αναλύσει την αναφορά και να ενεργήσει ανάλογα. Εκείνες τις μέρες του συμβάντος ο Ντιέγκο είχε καρδιακό ρυθμό 115 και την προηγούμενη ημέρα που πέθανε είχε 109.

Όποιος έχει γνώσεις ιατρικής, ξέρει ότι ένας καρδιακός ασθενής δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 80. Ο Ντιέγκο δεν έλαβε καν ένα συγκεκριμένο στεφανιαίο φάρμακο και δεν υπήρχε απινιδωτής στο σπίτι ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

"Η νοσοκόμα πρότεινε στον ψυχίατρό του να δώσει στη Μαραντόνα ένα εικονικό φάρμακο, ώστε να μην του δώσει πολλά μαζεμένα φάρμακα, αλλά ποτέ δεν του το έδωσε."

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ήταν λάθος και ότι πέθανε επειδή η καρδιά του τον απέτυχε. αυτό που πιστεύουμε είναι ότι η ιατρική φροντίδα απέτυχε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ