ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ρονάλντο: Θρίλερ με το ντεμπούτο στην Αλ Νασρ λόγω τιμωρίας δύο παιχνιδιών από την Αγγλία

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο © 2022 PETROS KARADJIAS/AP IMAGES

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν γνωρίζει ακόμα πότε θα κάνει ντεμπούτο με την Αλ Νασρ, αφού μια τιμωρία που κουβαλάει από την Αγγλία του βάζει "φρένο".

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε το συμβόλαιό του με την Αλ Νασρ, παρουσιάστηκε στο γήπεδο της νέας ομάδας του, γνώρισε τους συμπαίκτες και τον Ρουντί Γκαρσιά και πλέον απομένει να κάνει το ντεμπούτο με τους Σαουδάραβες, γυρίζοντας οριστικά σελίδα στην καριέρα του. Φευ...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ θα απουσιάσει από τα πρώτα δύο παιχνίδια της νέας ομάδας του από τη στιγμή που θα δηλωθεί στο ρόστερ της, λόγω τιμωρίας που του επιβλήθηκε όσο καιρό ήταν παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η τιμωρία αφορά το περιστατικό της επίθεσης στο νεαρό φίλο της Έβερτον, του οποίου το χέρι χτύπησε και τραυμάτισε ρίχνοντας κάτω και το κινητό του παράλληλα, με συνέπεια να του επιβληθεί πρόστιμο και δύο αγωνιστικές ποινή.

Η απόφαση ανακοινώθηκε στις 23 Νοεμβρίου, με τη Γιουνάιτεντ να μην έχει άλλα παιχνίδια στο πρόγραμμά της, λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων για το Μουντιάλ 2022. Ταυτόχρονα, λύθηκε η συνεργασία με τον 37χρονο επιθετικό και ως εκ τούτου ο Ρονάλντο φέρεται να μην εξέτισε την ποινή δύο παιχνιδιών.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 και την παράγραφο ένα των κανονισμών μεταγραφών της FIFA, οι ποινές έως τέσσερα παιχνίδια ή έως τρεις μήνες που επιβάλλονται από την πρώην ομοσπονδία σε έναν παίκτη μεταφέρονται στην επόμενη ομοσπονδία του, όταν παίρνει μεταγραφή, ώστε να εκτίσει στις νέες εγχώριες διοργανώσεις όπου συμμετέχει.

Η FA είχε συμπεριλάβει στην ανακοίνωση της ποινής μια παράγραφο στην οποία γνωστοποιούσε ότι έλαβε υπ'όψιν τη συνέντευξη του Ρονάλντο στον Πιρς Μόργκαν και ότι αυτή θα μπορούσε να αποφέρει εξελίξεις ως προς το μέλλον του στη Γιουνάιτεντ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Αν φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν εκτίσει την ποινή δύο αγώνων, αυτή θα μεταφερθεί σε όποιο νέο σύλλογο ενταχθεί".

Η FA είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει για το αν υπάρχει εκκρεμότητα σχετικά με την τιμωρία που είχε επιβληθεί στον Ρονάλντο μέσω της μπλε κάρτας που θα στείλει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας.

Αν τελικά υπάρχει εκκρεμότητα δύο αγώνων, μένει να φανεί πότε θα την εκτίσει ο Ρονάλντο. Η Αλ Νασρ υποδέχεται την Αλ Τάι την Πέμπτη στο "Μρσουλ Παρκ" με τα 28.000 εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί ήδη, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν ο Πορτογάλος έχει δηλωθεί στο ρόστερ.

Το επόμενο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 14 του μήνα στην έδρα της δεύτερης στη βαθμολογία Αλ Σαμπάμπ, ενώ αν χρειαστεί, στις 21 Ιανουαρίου η Αλ Νασρ υποδέχεται την Αλ Ιτιφάκ.

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ