ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ρονάλντο: Τα τρία πιθανά σχήματα της Γιουνάιτεντ με τον Πορτογάλο στην επίθεση

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ © 2007 JON SUPER / AP IMAGES

Πώς προβλέπεται να χωρέσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στις διαφορετικές εκδοχές των σχημάτων που έχει την ευχέρεια να επιλέξει πλέον ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε και επίσημα στο Μάντσεστερ και το SPORT24 κάνει μια πρώτη απόπειρα "προσομοίωσης" της επιθετικής γραμμής της Γιουνάιτεντ μετά την ένταξή του στο ρόστερ.

Το σύστημα που χρησιμοποιεί ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι κατά κύριο λόγο το 4-2-3-1. Σε αυτήν την εκδοχή υπάρχουν δύο πιθανές τετράδες.

Με τον Ρονάλντο κορυφή

Φυσικά η πρώτη έχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε ρόλο κεντρικού φορ, με τους Μάρκους Ράσφορντ, Μπρούνο Φερνάντες και Τζέιντον Σάντσο να τοποθετούνται στην τριάδα που θα κινείται ακριβώς πίσω του. Ο νεαρός Άγγλος που αποκτήθηκε από την Ντόρτμουντ, προορίζεται για βασικός, παρόλο που στις πρώτες δύο αναμετρήσεις με Λιντς και Σαουθάμπτον ο προπονητής των Red Devils χρησιμοποίησε στο δεξί άκρο τους Ντάνιελ Τζέιμς και Μέισον Γκρίνγουντ αντίστοιχα.

Ρονάλντο: Τα τρία πιθανά σχήματα της Γιουνάιτεντ με τον Πορτογάλο στην επίθεση


Με τον Ρονάλντο στο αριστερό άκρο

Η δεύτερη φέρνει τον Ρονάλντο στο αριστερό άκρο της επίθεσης, εκεί που κατά βάση αγωνιζόταν κατά την πρώτη θητεία του στο Ολντ Τράφορντ. Φυσικά ο Μπρούνο Φερνάντες παραμένει ως παίκτης στο "10", όπως και ο Σάντσο στη δεξιά πλευρά, ενώ η διαφοροποίηση έχει να κάνει με τον Έντιστον Καβάνι, ο οποίος παίρνει αυτομάτως τη θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Ρονάλντο: Τα τρία πιθανά σχήματα της Γιουνάιτεντ με τον Πορτογάλο στην επίθεση

Η θεμελιώδης διαφορά με το παρελθόν είναι πως ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, με λιγότερα τρεξίματα πια, θα κινείται περισσότερο προς την περιοχή, αφήνοντας όλη την πλευρά στον Λουκ Σο. Αυτό συνέβαινε, άλλωστε, και την περίοδο που αγωνιζόταν στη Ρεάλ. Στο 4-3-3 των "μερένγκες", με τους Μπενζεμά, Ρονάλντο και Μπέιλ (ή κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή) να αποτελούν την αιχμή του δόρατος, ο Πορτογάλος πατούσε την περιοχή, εφόσον ήταν στο αριστερό άκρο, με τον Μαρσέλο να δίνει την ισορροπία με τα ανεβοκατεβάσματά του σε όλη την αριστερή πτέρυγα.

Με τον Ρονάλντο σε δίδυμο

Ένα άλλο σύστημα που θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί ενίοτε ο Σόλσκιερ θα είναι το 4-4-2. Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Καβάνι (ή ο Γάλλος Μαρσιάλ σ' ένα δεύτερο πλάνο) θα δημιουργεί δίδυμο με τον Ρονάλντο στην κορυφή της επίθεσης, την ώρα που οι Σάντσο και Μπρούνο Φερνάντες θα κινούνται στις δύο πτέρυγες, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Είναι δεδομένο πως στην πραγματικότητα ο Πορτογάλος μαέστρος θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο, κρατώντας τον ρόλο δημιουργού με το ανάποδο πόδι, καθώς θα συγκλίνει προς τον άξονα για να παίζει κάθετα. Άρα οι αρμοδιότητες του Σο θα είναι εκ νέου αυξημένες.

Ρονάλντο: Τα τρία πιθανά σχήματα της Γιουνάιτεντ με τον Πορτογάλο στην επίθεση

Ο Σόλσκιερ χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο σχηματισμό κατά τη διάρκεια των αγώνων που η ομάδα του κυνηγά στο σκορ και θέλει να "φορτώσει" την αντίπαλη περιοχή. Το αν θα το καθιερώσει μετά την έλευση του Ρονάλντο, θα φανεί. Οι επιλογές πάντως είναι εκεί για τον Νορβηγό προπονητή.

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ