ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Γιουβέντους για την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να υπογράφει συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τους "κόκκινους διαβόλους.

Παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε και επίσημα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς οι "κόκκινοι διάβολοι" ανακοίνωσαν την επίτευξη της συμφωνίας με τη Γιουβέντους για την επιστροφή του 36χρονου Πορτογάλου σούπερ σταρ στο Ολντ Τράφορντ.

Σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η Γιουνάιτεντ θα βγάλει από τα ταμεία της 15 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της και θα πληρώσει άλλα οκτώ εκατομμύρια ευρώ υπό τη μορφή μπόνους επίτευξης στόχων. Νωρίτερα το Goal Italia και ο Ρομέο Αγκρέστι μετέδωσαν ότι η Γιουνάιτεντ θα δώσει 28 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Ο Ρονάλντο θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στη Λισαβόνα, καθώς βρίσκεται εκεί από το μεσημέρι της Παρασκευής για να ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής Πορτογαλίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ρονάλντο θα αποτελέσει παρελθόν από τη Γιουβέντους, μετά από τρία χρόνια παρουσίας του στο Τορίνο. Συνολικά πέτυχε 101 γκολ και μοίρασε 22 ασίστ σε 134 συμμετοχές με τους "μπιανκονέρι". Στη Γιουνάιτεντ αγωνίστηκε για έξι χρόνια (2003-2009), με την οποία πέτυχε 118 γκολ και μοίρασε 69 ασίστ σε 292 συμμετοχές.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον παραχώρησε το καλοκαίρι του 2009 στη Ρεάλ Μαδρίτης για το ιλιγγιώδες ποσό για τα δεδομένα της εποχής των 94 εκατομμυρίων ευρώ. Στην πρώτη του θητεία στο Μάντσεστερ κατέκτησε ένα Champions League, τρεις Premier League, ένα FA Cup, δύο League Cup και ένα Community Shield.

Στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ρονάλντο κατέκτησε τα πάντα. Συνολικά κατέκτησε τέσσερα Champions League, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και δύο κύπελλα. Με τους "μερένγκες" πέτυχε 450 γκολ σε 438 συμμετοχές (σπάζοντας το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ στο σκοράρισμα), ενώ μοίρασε 132 ασίστ.

Το σίριαλ της μεταγραφής του Ρονάλντο στη Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη που αρχικά στράφηκε στην περίπτωση του Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά το ναυάγιο με τον Χάρι Κέιν. Ωστόσο η μεταγραφή δεν προχώρησε ποτέ, λόγω του διετούς συμβολαίου που ζητούσε ο Ρονάλντο.

Σε αντίθεση με τη Σίτι, η Γιουνάιτεντ ήταν πρόθυμη να του προσφέρει το συγκεκριμένο συμβόλαιο από άποψη διάρκειας, ενώ οι ετήσιες απολαβές του δεν θα αποτελούσαν πρόβλημα και για τις δύο ομάδες.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της αναμέτρησης με τη Γουλβς, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Γιουνάιτεντ είναι πάντα εδώ γι' αυτόν αν αποχωρήσει από τη Γιουβέντους. Και τελικά αποδείχθηκε πραγματικότητα.

Το πρωί της Παρασκευής (27/08), ο Ρονάλντο πήγε στο προπονητικό κέντρο της Γιουβέντους για να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του, ενώ ο Μαξ Αλέγκρι σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Ρονάλντο, επιβεβαίωσε ότι ο Πορτογάλος επιθυμεί να αποχωρήσει από το Τορίνο.

*Η κεντρική φωτογραφία προέρχεται από την ιστοσελίδα της Manchester United.

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ