ΡΟΜΑ

Ρόμα: Ο Μουρίνιο έκανε παρατήρηση στον Κεραμίτση κι αυτός έγινε χρυσός σκόρερ στον τελικό κυπέλλου Primavera

Ο Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ρόμα σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Γιοκοχάμα | 28 Νοεμβρίου 2022
Ο Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ρόμα σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Γιοκοχάμα | 28 Νοεμβρίου 2022 @2022 SHUJI KAJIYAMA/AP IMAGES

Ο Ζοζέ Μουρίνιο εμψύχωσε τους παίκτες της Ρόμα, έκανε παρατήρηση στον Δημήτρη Κεραμίτση και τελικά ο Έλληνας στόπερ σκόραρε κι έδωσε στους "τζιαλορόσι" το κύπελλο Primavera.

Η Ρόμα κατέκτησε το κύπελλο Ιταλίας σε επίπεδο Primavera χάρη στη νίκη με 2-1 επί της Φιορεντίνα στην παράταση του τελικού προ δύο εβδομάδων, έχοντας ως "χρυσό" σκόρερ τον Δημήτρη Κεραμίτση.

Ο αγώνας στο Τρε Φοντάνε της Ρώμης διεξήχθη υπό το βλέμμα και του Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος με τον βοηθό του, Νούνο Σάντος, παρακολούθησε από κοντά τους παίκτες που θα έχει στο μέλλον στην πρώτη ομάδα της Ρόμα.

Με τον τεχνικό της Κ19 τιμωρημένο, ο Πορτογάλος προπονητής επενέβη στο ημίχρονο, όταν βρέθηκε στα αποδυτήρια για να δώσει συμβουλές στους παίκτες των "τζιαλορόσι". Σύμφωνα με την Corriere dello Sport, ο Special One έβγαλε ομιλία στα αποδυτήρια κι εμψύχωσε τους παίκτες.

"Θέλω να δω περισσότερο ένταση και ρυθμό. Πρέπει να είστε πιο επιθετικοί, επειδή η άμυνα της Φιορεντίνα είναι πιο αδύναμη και μπορείτε να τη νικήσετε. Νομίζω ότι το 2ο μέρος θα είναι διαφορετικό. Πιστεύω στη νίκη", τους είπε.

Κατόπιν, απευθύνθηκε σε ορισμένους παίκτες μεμονωμένα. Ένας εξ αυτών ήταν ο αρχηγός της Ρόμα, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, ο οποίος είχε γλιστρήσει στο build up του 1-0 της Φιορεντίνα.

Ο Μουρίνιο του είπε ότι είχε βάλει λάθος τάπες στα παπούτσια του και γι' αυτό έχασε τον βηματισμό του.

Ο 18χρονος Θεσσαλονικιός πήρε την εκδίκησή του και με κεφαλιά σημείωσε το γκολ της νίκης για τη Ρόμα στην παράταση.

TAGS ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ