EUROPA LEAGUE

Ρόμα - Λεβερκούζεν 0-2: Με το ένα πόδι στον τελικό του Europa League

Ο Άλεξ Γκριμάλντο της Λεβερκούζεν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρόμα για τα ημιτελικά του Europa League 2023-2024 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
Ο Άλεξ Γκριμάλντο της Λεβερκούζεν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρόμα για τα ημιτελικά του Europa League 2023-2024 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 © 2024/ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Η Λεβερκούζεν επιβλήθηκε της Ρόμα μέσα στο "Ολίμπικο" για τα ημιτελικά του Europa League και μπορεί να ονειρεύεται από τώρα τον τελικό του Europa League.

Η Λεβερκούζεν συνεχίζει την αδιανόητη φετινή πορεία της και με το 2-0 στο "Ολίμπικο" κόντρα στη Ρόμα έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Europa League, που θα επιχειρήσει να σφραγίσει την επόμενη Πέμπτη στη Γερμανία.

Το ντέρμπι των φαβορί για το τρόπαιο βρήκε τους Γερμανούς να προσπαθούν περισσότερο για το γκολ, έστω κι αν οι Ρωμαίοι είχαν δοκάρι με τον Ρόμελου Λουκάκου. Η Λεβερκούζεν δημιούργησε μεγαλύτερους κινδύνους, παρότι παρατάχθηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς.

Το γκολ του Φλόριαν Βιρτς στο 28' έβαλε τις βάσεις για μια σπουδαία νίκη για τους Γερμανούς, με τους παίκτες του Ντανιέλε ντε Ρόσι να μην αντιδρούν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι άλλες καλές στιγμές για γκολ, όμως πήγαν στα αποδυτήρια με το εύθραυστο 1-0.

Οι δύο τεχνικοί δεν έκαναν αλλαγές στην ανάπαυλα, συνθήκη που ευνόησε τη Λεβερκούζεν, η οποία συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στον αγώνα. Το πρόβλημά της ήταν οι άστοχες τελικές μέχρι το 73ο λεπτό, όταν ο Ρόμπερτ Άντριχ βρήκε δίχτυα για ο 2-0.

Ο Τσάμπι Αλόνσο κινήθηκε πρώτος με την είσοδο των Γιόνας Χόφμαν και Νέιθαν Τέλα και σαφή πρόθεση να ελέγξει τα τελευταία λεπτά. Ο Ντε Ρόσι έριξε στη μάχη τον Σαρντάρ Αζμούν και τον Τομάζο Μπαλντάντζι για να βρει το γκολ, όμως οι αλλαγές και κάποια φάουλ έριξαν το τέμπο και διατήρησαν το προβάδισμα των Γερμανών.

  • ΡΟΜΑ: Σβίλαρ, Κάρσντορπ (62' Ανχελίνιο), Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Σπινατσόλα, Κριστάντε, Παρέδες (79' Μπαλντάντζι), Πελεγκρίνι, Ντιμπάλα (90+1' Έιμπραχαμ), Λουκάκου (79' Αζμούν), Ελ Σαραουί
  • ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Κόβαρ, Στάνισιτς, Τα, Ταπσόμπα, Φρίμπονγκ (88' Παλάσιος), Άντριχ, Τζάκα, Ινκαπιέ, Βιρτς (77' Χόφμαν), Αντλί (77' Τέλα), Γκριμάλντο (90+3' Κοσουνού)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Μαρσέιγ - Αταλάντα 1-1 (20' Μπεμπά / 11' Σκαμάκα)
  • Ρόμα - Λεβερκούζεν 0-2 (28' Βιρτς, 73' Άντριχ)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 09/05 22:00 Αταλάντα - Μαρσέιγ
  • 09/05 22:00 Λεβερκούζεν - Ρόμα

Το πρόγραμμα του τελικού (Αβίβα)

  • 22/05 22:00 Μαρσέιγ ή Αταλάντα - Ρόμα ή Λεβερκούζεν
TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ