ΙΤΑΛΙΑ

Ρόμα - Λέτσε 3-1: Έκανε το καθήκον της και έδωσε ραντεβού με την Ίντερ στους "8" του Κυπέλλου

Οι παίκτες της Ρόμα πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Λέτσε σε ματς των δύο ομάδων για το Coppa Italia | 20 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Ρόμα πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Λέτσε σε ματς των δύο ομάδων για το Coppa Italia | 20 Ιανουαρίου 2022 @2022 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Αν και αιφνιδιάστηκε από την Λέτσε και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ρόμα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε με 3-1 στο "Ολίμπικο", για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Coppa Italia όπου θα συγκρουστεί με την Ίντερ.

Η Ρόμα έγινε η τελευταία χρονικά ομάδα που έκλεισε θέση στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του Κυπέλλου Ιταλίας. Το βράδυ της Πέμπτης (20/1) η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο έκαμψε με 3-1 την αντίσταση της Λέτσε πιστοποιώντας τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων που τις χωρίζει μία κατηγορία και έδωσε ραντεβού με την πρωταθλήτρια Ίντερ στα προημιτελικά, σε μονό ματς που θα λάβει χώρα στο Μίλανο.

Η εκκίνηση του αγώνα βρήκε πάντως την ομάδα της Απουλίας να μπαίνει με μεγαλύτερη ορμή και στο 14' επιβραβεύτηκε μέσα από στημένη φάση, με τον Μπαρέκα να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά και τον Καλαμπρέζι να νικάει με κεφαλιά τον Πατρίτσιο.

Ωστόσο οι Ρωμαίοι είχαν απάντηση και μάλιστα πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα. Ο Ολιβέιρα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Έιμπραχαμ πήρε την πρώτη κεφαλιά, για να δώσει ασίστ στον Κουμπούλα που με δεύτερη κεφαλιά από κοντά έφερε το ματς στα ίσα λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο 54ο λεπτό ο Άγγλος στράικερ άφησε το ρόλο του δημιουργού και πήρε εκείνον του εκτελεστή, αφού υποδέχτηκε τη μπάλα με την πλάτη προς την εστία στο ύψος της μεγάλης περιοχής και αφού έκανε κίνηση πίβοτ, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκάμπριελ με άπιαστο σουτ με το δεξί.

Στο 62' τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους αφού έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκαρτζούλο, για να έρθει ο Σομουρόντοφ στο 81' και να τους δώσει τη χαριστική βολή, με ωραία προσπάθεια και σουτ με το δεξί μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με το οποίο έγραψε το τελικό 3-1 για τους τζαλορόσι.

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Κάρσντορπ, Ιμπάνεθ, Κουμπούλα, Μέιτλαντ-Νάιλς (46' Βίνα), Ολιβέιρα, Κριστάντε, Βερτού (46' Τζανιόλο), Πέρεθ (46' Μιχιταριάν), Αφένα-Γκιάν (64' Σομουρόντοφ), Έιμπραχαμ (86' Ζαλέβσκι)

ΛΕΤΣΕ: Μπλέβε (21' Γκάμπριελ), Γκέντρεϊ, Καλαμπρέζι, Ντερμάκου (46' Κόντα), Μπαρέκα, Μπλιν, Λιστκόβσκι (65' Φαραγκό), Χέλγκασον (68' Μπιόρκενγκρεν), Γκαρτζούλο, Ντι Μαριάνο (46' Λουτσόνι), Ολιβιέρι

Coppa Italia: Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  1. Γιουβέντους - Σασουόλο
  2. Αταλάντα - Φιορεντίνα
  3. Μίλαν - Λάτσιο
  4. Ίντερ - Ρόμα

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Νικητής 1 - Νικητής 2
  • Νικητής 3 - Νικητής 4
TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ