SERIE A

Ρόμα - Κάλιαρι 1-0: Λάμψη Ολιβέιρα στο ντεμπούτο του

Οι παίκτες της Ρόμα πανηγυρίζουν γκολ του Σέρτζιο Ολιβέιρα κόντρα στην Κάλιαρι | 16 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Ρόμα πανηγυρίζουν γκολ του Σέρτζιο Ολιβέιρα κόντρα στην Κάλιαρι | 16 Ιανουαρίου 2022 @2022 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα σκόραρε από την άσπρη βούλα στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ρόμα και οδήγησε την ομάδα του Μουρίνιο στο 1-0 επί της Κάλιαρι στο "Ολίμπικο" και στην πρώτη νίκη της μέσα στο 2022.

Μία εβδομάδα μετά από το σοκ της εντός έδρας ανατροπής στο ματς με την Γιουβέντους (έχασε με 4-3 αν και προηγήθηκε με 3-1) η Ρόμα επέστρεψε στο "Ολίμπικο" και αυτή τη φορά κέρασε χαρά τους οπαδούς της.

Αυτό το έκανε επικρατώντας 1-0 της Κάλιαρι για την 22η αγωνιστική της Serie A, με την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο να επιστρέφει έτσι στις επιτυχίες μετά από δύο σερί ήττες και από ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων στο πρωτάθλημα.

Όσο για το πρόσωπο που τράβηξε πάνω του τα περισσότερα βλέμματα αυτός δεν ήταν άλλος από τον Σέρτζιο Ολιβέιρα. Όχι μόνο γιατί ο Πορτογάλος μέσος έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα της αιώνιας πόλης λίγες ημέρες μετά την απόκτησή του από την Πόρτο (δανεικός με οψιόν αγοράς) αλλά και επειδή έκρινε το ματς, ευστοχώντας σε πέναλτι στο 33ο λεπτό.

Οι Ρωμαίοι δεν έπιασαν πάντως υψηλά στάνταρντ απόδοσης και δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Κάλιαρι του Βάλτερ Ματσάρι (προερχόταν από δύο σερί νίκες που την έφεραν σε απόσταση αναπνοής από τη γραμμή της σωτηρίας), η οποία στο 85ο λεπτό είχε χρυσή ευκαιρία για το 1-1 αλλά η προσπάθεια του Ζοάο Πέδρο σταμάτησε -με τη συνδρομή του Πατρίσιο- στο δοκάρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ρόμα πραγματοποίησε ο 17χρονος Έλληνας στόπερ, Δημήτρης Κεραμίτσης, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 90+4' στη θέση του Μέιτλαντ-Νάιλς, ενώ από πλευράς Κάλιαρι πέρασε στο ματς στο 80' ο Λυκογιάννης στη θέση του Νταλμπέρτ.

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μέιτλαντ-Νάιλς (90+4' Κεραμίτσης), Μαντσίνι, Κουμπούλα, Βίνα, Βερτού (90+4' Μποβέ), Ολιβέιρα, Μιχιταριάν, Τζανιόλο (86' Κάρσντορπ), Έιμπραχαμ, Αφένα-Γκιαν (75' Σομουρόντοφ)

ΚΑΛΙΑΡΙ: Κράνιο, Τζάπα, Αλτάρε (89' Γκαλιάνο), Γκολντανίγκα, Καρμπόνι, Μαρίν, Ντεϊόλα, Νταλμπέρτ (80' Λυκογιάννης), Περέιρο (69' Νάντες), Πέδρο, Παβολέτι

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Σαλερνιτάνα - Λάτσιο 0-3

Σαμπντόρια - Τορίνο 1-2

Γιουβέντους - Ουντινέζε 2-0

Σασουόλο - Βερόνα 2-4

Βενέτσια - Έμπολι 1-1

Ρόμα - Κάλιαρι 1-0

Η βαθμολογία της Serie A:

Η επόμενη αγωνιστική:

TAGS SERIE A ΡΟΜΑ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ