ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρισάρλισον: "Όλη μου τη ζωή με ρωτούσαν αν είμαι γκέι, τώρα σας λέω ότι είμαι αμφιφυλόφιλος"

Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος μέσος, Ρισάρλισον
Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος μέσος, Ρισάρλισον

Ο 39χρονος παλαίμαχος μέσος της Σάο Πάουλο και άλλοτε διεθνής με την εθνική Βραζιλίας, Ρισάρλισον, αποκάλυψε πως είναι αμφιφυλόφιλος και εξέφρασε την λύπη του για την ομοφοβία που επικρατεί στο ποδόσφαιρο.

Στην αποκάλυψη της σεξουαλικής του ταυτότητας προχώρησε ο άλλοτε χαφ της Σάο Πάουλο και δύο φορές διεθνής (το 2008) με την εθνική Βραζιλίας, Ρισάρλισον, με τον 39χρονο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να δηλώνει στο πλαίσιο podcast στην πατρίδα του πως είναι αμφιφυλόφιλος και πως δεν του αρέσει καθόλου η ομοφοβία που υπάρχει στο ποδόσφαιρο και στην πατρίδα του.

"Όλη μου τη ζωή με ρωτούσαν αν είμαι γκέι. Είχα σχέσεις με άνδρες και με γυναίκες επίσης. Είμαι φυσιολογικός, έχω κι εγώ τα θέλω και τις επιθυμίες μου. Έβγαινα ραντεβού με άνδρες, βγαίνω ραντεβού με γυναίκες, και λοιπόν;

Πολλοί άνθρωποι λένε πως είναι σημαντικό να βγω μπροστά, οπότε σήμερα αποφάσισα να το πω: είμαι αμφιφυλόφιλος. Αν αυτό ήταν που έλειπε, ορίστε.

Τώρα θέλω να δω αν τα πράγματα θα βελτιωθούν πραγματικά, αυτή είναι η απορία μου", είπε αρχικά ο Ρισάρλισον θέλοντας να υποστηρίξει το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στη διαφορετικότητα, για να προσθέσει με νόημα:

"Δυστυχώς, ο κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει αυτή τη συζήτηση. Καταλαβαίνετε γιατί νομίζω ότι είναι περιττό να βάζετε ταμπέλα στον εαυτό σας μερικές φορές;

Υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα, υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν, η Βραζιλία είναι η χώρα που σκοτώνει τους περισσότερους ομοφυλόφιλους.

Και εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο, το καταλαβαίνω, αλλά το ποδόσφαιρο είναι μια μικρή επιχείρηση. Αν θεωρώ ότι αυτά που λέω μπορούν να βοηθήσουν; Όχι, δεν θα βοηθήσουν.

Ποιος είναι ο Ρισάρλισον, για όνομα του Θεού; Είμαι ένας απλός πολίτης, που είχε μια ωραία ιστορία στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορώ να μετακινήσω βουνά για να σταματήσω αυτά τα εγκλήματα, για να σταματήσω την ομοφοβία στο ποδόσφαιρο".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ