CHAMPIONS LEAGUE

Ρέιντζερς - Λίβερπουλ 1-7: Οι ρεντς διέλυσαν χωρίς οίκτο τους Σκωτσέζους

Ρέιντζερς - Λίβερπουλ 1-7: Οι ρεντς διέλυσαν χωρίς οίκτο τους Σκωτσέζους
@2022 SCOTT HEPPELL/AP IMAGES

Η Ρέιντζερς έκανε το λάθος να προηγηθεί και η Λίβερπουλ την τιμώρησε παραδειγματικά, με την ομάδα του Κλοπ να θριαμβεύει με το εκκωφαντικό 7-1 στο Άιμπροξ. Πρωταγωνιστές για τους ρεντς οι Σαλάχ (χατ-τρικ), Φιρμίνο (2 γκολ - 1 ασίστ) και Ζότα (τρεις ασίστ).

Ιστορικός θρίαμβος με διαστημική εμφάνιση! Η Λίβερπουλ βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ απέναντι στην Ρέιντζερς στο Άιμπροξ όμως αυτό όχι μόνο δεν την άγχωσε αλλά αντίθετα την εξίταρε, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να πετυχαίνει ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά επτά γκολ και να κονιορτοποεί την αντίπαλό της, για να φτάσει σε ένα απίστευτο 7-1.

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έβαλε τις βάσεις της τεράστιας ανατροπής με δύο γκολ (το πρώτο από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα) και μία ασίστ (στον Νούνιες) ενώ στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο Μοχάμεντ Σαλάχ, που μπήκε αλλαγή στο 68' και πέτυχε το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία του Champions League αξιοποιώντας και τις τρεις ασίστ που του έδωσε ο Ντιόγκο Ζότα.

Το ματς

Το ματς άρχισε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την Ρέιντζερς αφού ήταν ανώτερη στο πρώτο 20λεπτο και είδε την υπεροχή της να καρποφορεί, με το μακρινό συρτό σουτ του Άρφιλντ που έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Άλισον (1-0).

Η αντίδραση όμως από τους ρεντς δεν άργησε να έρθει, με τον Κώστα Τσιμίκα να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά και τον Ρομπέρτο Φιρμίνο να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, στο ύψος της μικρής περιοχής, για να φέρει το ματς στα ίσα στο 25'.

Με το σκορ αυτό ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος που ήταν δίκαιο βάσει της ισορροπίας δυνάμεων που υπήρχαν στο γήπεδο, για να ακολουθήσει όμως μία κόκκινη καταιγίδα, που ισοπέδωσε την Ρέιντζερς.

Στο 55ο λεπτό έγινε η ανατροπή, με τον Γκόμεζ να προωθείται και να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Φιρμίνο να πετάγεται στην πλάτη της άμυνας των τζερς, για να κάνει το πλασέ με το αριστερό πόδι και να νικήσει τον ΜακΓκρέγκορ (1-2).

Ο Βραζιλιάνος είχε πάρει φωτιά στο ματς και στο 66ο λεπτό φόρεσε το μανδύα του δημιουργού, βγάζοντας τακουνάκι στον Νούνιες που με άψογο πλασέ έγραψε το 3-1 για την ομάδα του Κλοπ.

Στο 68ο λεπτό ο Ουρουγουανός έδωσε τη θέση του στον Σαλάχ και ουσιαστικά έδωσε το έναυσμα για να αρχίσει το πάρτι, με τον Αιγύπτιο να μπαίνει αφηνιασμένος στον αγωνιστικό χώρο και να σμπαραλιάζει την άμυνα των Σκωτσέζων.

Σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια βρήκε τον Ντιόγκο Ζότα ο οποίος στο 76' και στο 80' έβγαλε δύο ασίστ, με τον Σαλάχ να σκοράρει με πανέμορφα πλασέ και να εκτοξεύει τον δείκτη του σκορ στο 5-1 για την Λίβερπουλ.

Η παράστασή του όμως δεν είχε τελειώσει εκεί αφού στο 81ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με αριστουργηματικό πλασέ, για να γράψει ιστορία με το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία του Champions League.

Την ίδια ώρα φούσκωνε με καμάρι δίπλα του ο Ντιόγκο Ζότα που έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που βγάζει τρεις ασίστ για συμπαίκτη του σε αγώνα Champions League μετά τον Μάρτιο του 2012 και τις τρεις ασίστ του Ριμπερί στον Γκόμεζ σε ματς της Μπάγερν κόντρα στην Βασιλεία.

Έξι λεπτά αργότερα το μαρτύριο της Ρέιντζερς έγινε ακόμα μεγαλύτερο, με την Λίβερπουλ να βρίσκει και έβδομο γκολ, με τον Έλιοτ να σκοράρει με πλασέ και να πανηγυρίζει το πρώτο γκολ της καριέρας του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, βάζοντας την τελευταία πινελιά σε έναν από τους ωραιότερους ποδοσφαιρικούς πίνακες που έχει δημιουργήσει η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Τάβερνιερ, Λούνστραμ, Γκόλντσον (45' Κινγκ), Τζακ (60' Ντέιβις), Τσόλακ (77' Μορέλος), Κεντ (77' Ράιτ), Ντέιβις, Σακάλα (77' Ματοντό), Μπάρισιτς, Άρφιλντ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Γκόμεζ, Κονατέ (79' Μίλνερ), Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (68' Ρόμπερτσον), Φαμπίνιο, Χέντερσον (68' Τιάγκο), Έλιοτ, Καρβάλιο, Φιρμίνο (73' Ζότα), Νούνιες (68' Σαλάχ)

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

  • Νάπολι - Άγιαξ 4-2 (4' Λοσάνο, 16' Ρασπαντόρι, 62' πεν. Κβαρατσχέλια, 89' Όσιμεν / 49' Κλάασεν, 83' πεν. Μπέρχβαϊν)
  • Ρέιντζερς - Λίβερπουλ 1-7 (17' Άρφιλντ / 24' 55' Φιρμίνο, 66' Νούνιες, 75' 80' 81' Σαλάχ, 87' Έλιοτ)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

  • 26/10 22:00 Άγιαξ - Λίβερπουλ
  • 26/10 22:00 Νάπολι - Ρέιντζερς

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

  • 1/11 22:00 Λίβερπουλ - Νάπολι
  • 1/11 22:00 Ρέιντζερς - Άγιαξ
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ