ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ: Θύμα ρατσιστικού σχολίου ο Βινίσιους σε γνωστή ισπανική εκπομπή

Ο Βινίσιους κατά την αναμέτρηση της Ρεάλ με την Εσπανιόλ
Ο Βινίσιους κατά την αναμέτρηση της Ρεάλ με την Εσπανιόλ © 2022 JOAN MATEU PARRA / AP IMAGES

Θύμα ρατσιστικού σχολίου έπεσε ο Βινίσιους στη γνωστή ισπανική εκπομπή, El Chiringuito, με τον πρόεδρο της ισπανικής ένωσης ποδοσφαιρικών μάνατζερ, Πέδρο Μπράβο, να τον χαρακτηρίζει "μαϊμού".

Ο Βινίσιους σε πέντε παιχνίδια στη La Liga έχει σκοράρει τέσσερα γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ της Ρεάλ στο πρωτάθλημα. Ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του Βραζιλιάνο είναι ο πανηγυρικός χορός του κάθε φορά που βρίσκει δίχτυα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που αναφέρθηκε το όνομά του στη γνωστή ισπανική εκπομπή, El Chiringuito, ενόψει του ντέρμπι της Μαδρίτης στο Μετροπολιτάνο με την Ατλέτικο (18/9), με τον Κόκε, που ήταν καλεσμένος να το σχολιάζει.

"Αν βάλει ένα γκολ και αποφασίσει να χορέψει, θα υπήρχε σίγουρα πρόβλημα", τόνισε ο αρχηγός των "ροχιμπλάνκος", καθώς κάτι τέτοιο θα θεωρούταν προκλητικό από τους οπαδούς της ομάδας.

Τότε τον λόγο πήρε, ο Πέδρο Μπράβο, ο πρόεδρος της ισπανικής ένωσης ποδοσφαιρικών μάνατζερ, ο οποίος δήλωσε: "Αν θέλεις να χορέψεις σάμπα, πηγαίνεις στο sambadrome, εδώ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σεβαστείς τους συναδέλφους σου και να σταματήσεις να φέρεσαι σαν μαϊμού".

Η δήλωσή του έγινε πολύ γρήγορα viral και θεωρήθηκε ρατσιστική, με τον ίδιο να σπεύδει να δικαιολογηθεί μέσω του λογαριασμού του στο Twitter: "Θέλω να διευκρινίσω ότι η έκφραση "κάνω τη μαϊμού" που έχω χρησιμοποιήσει λανθασμένα για να περιγράψω τον χορό του Βινίσους ήταν μεταφορικά ("κάνω βλακείες"). Επειδή δεν είχα σκοπό να προσβάλω κανέναν, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Συγγνώμη".

Μετά από το συμβάν, ο Βινίσιους έλαβε ένα κύμα συμπαράστασης στα social media, με τον Νεϊμάρ να παίρνει θέση, γράφοντας στο Twitter: "Baila, Βίνι" (=Χόρεψε Βίνι).

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ