ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ: "Θα κινηθούμε νομικά ενάντια σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί ρατσιστικές εκφράσεις για παίκτες μας"

Ο Βινίσιους στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Μαγιόρκα
Ο Βινίσιους στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Μαγιόρκα © 2022 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε θέση για το ρατσιστικό σχόλιο που δέχθηκε ο ποδοσφαιριστής της Βινίσιους Τζούνιορ, τονίζοντας πως θα κινηθεί νομικά.

Θύμα ρατσιστικού σχολίου έπεσε ο Βινίσιους στη γνωστή ισπανική εκπομπή, El Chiringuito, με τον πρόεδρο της ισπανικής ένωσης ποδοσφαιρικών μάνατζερ, Πέδρο Μπράβο, να τον χαρακτηρίζει "μαϊμού".

Η Ρεάλ πήρε θέση και τόνισε πως αποδέχεται κάθε ρατσιστική και ξενοφοβική συμπεριφορά, ενώ ανάφερε στην ανακοίνωσή της πως θα κινηθεί νομικά ενάντια σε οποιονδήποτε εκφράζεται ρατσιστικά προς παίκτη της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ρεάλ:

"H Ρεάλ Μαδρίτης απορρίπτει κάθε είδους ρατσιστικής και ξενοφοβικής έκφρασης και συμπεριφοράς στο ποδόσφαιρο, στον αθλητισμό και στη ζωή γενικά, όπως τα σχόλια που έγιναν πριν από λίγες ώρες απέναντι στον παίκτη μας Βινίσιους Τζούνιορ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να δείξει την αγάπη της και την στήριξή της στον Βινίσιους, έναν παίκτη που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο ως χαρά και σεβασμό.

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο διαδεδομένο άθλημα στον πλανήτη και πρέπει να αποτελεί παράδειγμα αξιών. Το κλαμπ έχει δώσει οδηγίες στις νομικές της υπηρεσίας, ώστε να κινηθούν ενάντια σε όποιον χρησιμοποιεί ρατσιστικές εκφράσεις προς τους παίκτες μας".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ