ΙΣΠΑΝΙΑ

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μαγιόρκα 4-5 πέν. (1-1): Στον τελικό του Copa del Rey για τέταρτη φορά στην ιστορία

Οι παίκτες της Μαγιόρκα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα για τη La Liga 2023-2024 στο "Σον Μόιτς", Πάλμα ντε Μαγιόρκα | Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
Οι παίκτες της Μαγιόρκα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα για τη La Liga 2023-2024 στο "Σον Μόιτς", Πάλμα ντε Μαγιόρκα | Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 © 2023/FRANCISCO UBILLA/AP IMAGES

Η Μαγιόρκα έκανε την έκπληξη και υπέταξε στα πέναλτι τη Ρεάλ Σοσιεδάδ μέσα στο Σαν Σεμπαστιάν, προχωρώντας στον τελικό του Copa del Rey για τέταρτη φορά.

Η Μαγιόρκα έγινε η πρώτη ομάδα του τελικού στο φετινό Copa del Rey, ύστερα από τη νίκη της με 5-4 στα πέναλτι κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ μέσα στη "Ρεάλε Αρένα" σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό.

Οι Βάσκοι ήταν οι κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κι έψαχναν το προβάδισμα για πρώτη φορά στα ημιτελικά, ύστερα από το 0-0 του αγώνα στις Βαλεαρίδες Νήσους.

Η εκτέλεση πέναλτι του Μπράις Μέντεθ στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη, αφού ο Ντόμινικ Γκρέιφ απέκρουσε με τα πόδια. Μάλιστα, με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, ο Χιοβάνι Γκονσάλες άνοιξε το σκορ για τους νησιώτες με την πρώτη εύστοχη τελική τους στο παιχνίδι.

Ο αγώνας έγειρε στο γήπεδο των φιλοξενουμένων, με τον Ιμανόλ Αλγκουαθίλ να έχει ρίξει στο παιχνίδι τον Σεράλντο Μπέκερ από την ανάπαυλα και να ακολουθεί ο Μίκελ Οϊαρθάμπαλ. Ο αρχηγός των γηπεδούχων χρειάστηκε οκτώ λεπτά μέχρι να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η πίεση της Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν ασφυκτική, όμως η αστοχία της οδήγησε το ζευγάρι στην παράταση. Εκεί σημειώθηκε η φάση της βραδιάς στο 7ο λεπτό, όταν οι Βάσκοι ζήτησαν πέναλτι και γκολ στην ίδια φάση, όμως έπειτα από έλεγχο του VAR δεν συνέβη τίποτα από τα δύο.

Τα πέναλτι έδωσαν τη λύση, με τον Γκρέιφ να νικάει τον Οϊαρθάμπαλ στην πρώτη εκτέλεση και τη Μαγιόρκα να παίρνει την πρόκριση στον τελικό για τέταρτη φορά στην ιστορία της και πρώτη από τον νικηφόρο τελικό του 2002-2003.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Μαγιόρκα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0
  • Ατλέτικο - Αθλέτικ 0-1 (25' πέν. Μπερενγκέρ)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μαγιόρκα 4-5 πέν., 1-1 παρ., 1-1 κ.α. (71' Οϊαρθάμπαλ / 50' Γκονσάλες)
  • 29/02 22:30 Αθλέτικ - Ατλέτικο

* Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 6 Απριλίου 2024 στο "Καρτούχα" της Σεβίλλης.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ