CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ - Ουνιόν 1-0: Ο συνήθης ύποπτος Μπέλιγχαμ λύτρωσε τους Μαδριλένους στο 90+4'

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ρεάλ στο Champions League κόντρα στην Ουνιόν | 20 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ρεάλ στο Champions League κόντρα στην Ουνιόν | 20 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Ρεάλ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ουνιόν και έμοιαζε έτοιμη να πετάξει δύο βαθμούς στην πρεμιέρα του Champions League όμως ο Τζουντ Μπέλιγχαμ την πήρε ξανά από το χέρι και με γκολ στο 90+4' χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Αντσελότι.

Η Ουνιόν βρέθηκε μία ανάσα από το... όνειρο, να πάρει δηλαδή αποτέλεσμα στο "Μπερναμπέου" στο παρθενικό παιχνίδι της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, όμως ο Τζουντ Μπέλιγχαμ δεν το επέτρεψε.

Ο Άγγλος διεθνής μέσος έχει πάρει από το χεράκι την Ρεάλ στη φετινή La Liga και την οδηγεί στην κορυφή και φαίνεται πως... ζήλεψε και έκανε το ίδιο και στο Champions League, αφού σκόραρε στο 90+4' σε μία φάση που ευνοήθηκε από διαδοχικές κόντρες στην καρδιά της γερμανικής άμυνας και υπέγραψε το 1-0 και το τρίποντο για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Το ματς

Η Ρεάλ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τον αέρα από τις 5 νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της La Liga και δύο διαδοχικές ανατροπές μέσα στο σπίτι της, όμως απέναντί της βρήκε μία ομάδα που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, με τo πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της στο Champions League και αυτό το γεγονός έπαιξε τεράστιο ρόλο στην αναμέτρηση.

Ειδικά στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είχε μεν την κατοχή της μπάλας όμως αδυνατούσε να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες, με τους Γερμανούς να είναι άριστα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και να αμύνονται υποδειγματικά έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τους τρεις στόπερ: Ντόεκι, Μπονούτσι και Λέιτε.

Ο Χοσέλου ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις των μερένγκες όμως δεν έβρισκε στόχο, με το φινάλε του πρώτου μέρους να βρίσκει την Ρεάλ να έχει 12 τελικές (3 η Ουνιόν) και 71% κατοχή μπάλας αλλά ουσιαστικά να μην δημιουργεί πονοκεφάλους στην σκληροτράχηλη ομάδα του Φίσερ.

Μονομαχία του Μπέλιγχαμ με τον Κραλ σε ματς της Ρεάλ με την Ουνιόν στο Champions League | 20 Σεπτεμβρίου 2023
Μονομαχία του Μπέλιγχαμ με τον Κραλ σε ματς της Ρεάλ με την Ουνιόν στο Champions League | 20 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Το δεύτερο μέρος ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση, με την Ρεάλ να αφήνει την ανούσια και φλύαρη κατοχή και να αρχίζει να γίνεται πραγματικά επικίνδυνη για την Ουνιόν, αναγκάζοντας τον Ρένοβ να πραγματοποιήσει σωρεία επεμβάσεων για να αναχαιτίσει τους Μαδριλένους.

Στο 51ο λεπτό ο Ροντρίγκο νικήθηκε σε τετ α τετ από τον κίπερ της Ουνιόν και είδε γυριστό σουτ του να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με τον Ρένοβ να σταματάει εντυπωσιακά σουτ του Χοσέλου στο 54' και τον Ισπανό να αγγίζει το γκολ στο 63' αλλά να βλέπει τη μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι και ενώ την είχε βρει με τις άκρες των δαχτύλων του ο κίπερ των Βερολινέζων.

Μετά από ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο η Ουνιόν πήρε ανάσες όμως η Ρεάλ δεν κατέθεσε τα όπλα και με το ματς να μπαίνει στην τελική ευθεία ανέβασε εκ νέου στροφές, για να χρειαστούν νέες σπουδαίες επεμβάσεις, όχι μόνο από τον Ρένοβ αλλά και από τον Μπονούτσι.

Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών της Ρέαλ και η άρνηση των Γερμανών να... λιποθυμήσουν έδειχναν πως το ματς θα έμενε στην λευκή ισοπαλία, όμως ο Μπέλιγχαμ δεν είχε μιλήσει και το έκανε την πλέον κατάλληλη στιγμή, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει γκολ του με την Ρεάλ κόντρα στην Ουνιόν στο Champions League | 20 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει γκολ του με την Ρεάλ κόντρα στην Ουνιόν στο Champions League | 20 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Βαλβέρδε που εξαπέλυσε δυνατό σουτ, η ασπρόμαυρη Θεά σταμάτησε σε σώματα και εξοστρακίστηκε, με την καραμπόλα να βρίσκει κερδισμένο τον Άγγλο μέσο, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής χωρίς να έχει αντίπαλο και χάρισε μία χρυσή νίκη (1-0) στην Ρεάλ γνωρίζοντας -ακόμη μία φορά από την αρχή της σεζόν- την αποθέωση από το κοινό στο Μπερναμπέου.

Σημειώνεται πως το γκολ του Μπέλιγχαμ ήταν η 30η τελική της Ρεάλ στο ματς, η οποία πανηγύρισε μόλις για δεύτερη φορά νίκη στο Champions League με γκολ στον έξτρα χρόνο, με την πρώτη να είναι και πάλι στο 90+4', στο "Μπερναμπέου", με τον Μοράτα να υπογράφει τη νίκη των μερένγκες απέναντι στην Σπόρτινγκ τον Σεπτέμβριο του 2016.

  • ΡΕΑΛ: Κέπα, Βάθκεθ, Ρίντιγκερ, Αλάμπα, Νάτσο (73' Γκαρθία), Μόντριτς (81' Ντίαθ), Τσουαμενί (66' Βαλβέρδε), Καμαβινγκά (66' Κρόος), Μπέλιγχαμ, Χοσέλου, Ροντρίγκο
  • ΟΥΝΙΟΝ: Ρένοβ, Μπονούτσι (80' Τζάκελ), Ντοέκι, Λέιτε, Γιουράνοβιτς, Τουσάρ (84' Κεμλέιν), Κραλ, Λαϊντουνί (66' Άαρονσον), Γκόζενς, Μπέρενς (66' Βόλαντ), Μπέκερ (81' Φοφανά)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο

  • Ρεάλ - Ουνιόν 1-0 (90+4' Μπέλιγχαμ)
  • 20/09 22:00 Μπράγκα - Νάπολι

Όλο το πρόγραμμα

  • 03/10 19:45 Ουνιόν - Μπράγκα
  • 03/10 22:00 Νάπολι - Ρεάλ
  • 24/10 22:00 Μπράγκα - Ρεάλ
  • 24/10 22:00 Ουνιόν - Νάπολι
  • 08/11 19:45 Νάπολι - Ουνιόν
  • 08/11 22:00 Ρεάλ - Μπράγκα
  • 29/11 22:00 Ρεάλ - Νάπολι
  • 29/11 22:00 Μπράγκα - Ουνιόν
  • 12/12 22:00 Νάπολι - Μπράγκα
  • 12/12 22:00 Ουνιόν - Ρεάλ
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ