ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ: Ο Πέρεθ ήθελε τον Αγκουέρο πριν φύγει από την Ατλέτικο το 2011

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ σε ομιλία του στο Σαντιάγο Μπερναμπέου
Ο Φλορεντίνο Πέρεθ σε ομιλία του στο Σαντιάγο Μπερναμπέου © 2019 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Τον Σέρχιο Αγκουέρο ήθελε να ντύσει στα "λευκά" ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, το 2011 πριν αποχωρήσει από την Ατλέτικο, με τους "ροχιμπλάνκος" να μην επιτρέπουν τη μεταγραφή στην αιώνια αντίπαλο.

Μία πενταετία (2006/11) διήρκεσε η θητεία του Σέρχιο Αγκουέρο στη Μαδρίτη και την Ατλέτικο, με την οποία πανηγύρισε το 2010 το Europa League και την επόμενη σεζόν το Σούπερ Καπ της UEFA.

Ο τρόπος παιχνιδιού του Αργεντινού και η χωρίς αμφιβολία επιτυχημένη του πορεία στον ισπανικό σύλλογο, όπου κατέγραψε 101 γκολ και 45 ασίστ σε 231 συμμετοχές, οδήγησαν το καλοκαίρι του 2011 τη Μάντσεστερ Σίτι να βγάλει από τα ταμεία της 40 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή που μέσα σε μία δεκαετία έγραψε ιστορία με τη φανέλα της.

Εκτός από τους Πολίτες ωστόσο, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της ισπανικής Marca, η αιώνια αντίπαλος των "μερένγκες" Ατλέτικο, ήθελε επίσης, να τον κάνει δικό της. Μάλιστα, αναφέρει πως ο Φλορεντίνο Πέρεθ βρέθηκε πολύ κοντά στο να κλείσει τη μεταγραφή.

Ο λόγος ωστόσο, που δεν είδαμε ποτέ τον Αργεντινό με τα χρώματα των κολτσονέρος δεν ήταν οικονομικός. Έπειτα από τις διαπραγματεύσεις που διήρκησαν μερικές εβδομάδες, κι ενώ ο Αγκουέρο φαινόταν ολοένα και πιο κοντά στο Μπερναμπέου, ο CEO της Ατλέτικο, Μιγκέλ Άνχελ Γκιλ, αποφάσισε να κλείσει οριστικά την πόρτα, λόγω της ηθικής διάστασης του ζητήματος, δεδομένου ότι μία τέτοια μεταγραφή θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις από τους φίλους της ομάδας.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΣΕΡΧΙΟ ΑΓΚΟΥΕΡΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ