ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ: Ο Αντσελότι ανέβηκε μόνος στην κορυφή με πέντε τελικούς Champions League

Ο Κάρλο Αντσελότι πανηγυρίζει την πρόκριση της Ρεάλ στον τελικό του Champions League | 4 Μαΐου 2022
Ο Κάρλο Αντσελότι πανηγυρίζει την πρόκριση της Ρεάλ στον τελικό του Champions League | 4 Μαΐου 2022 @2022 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Ρεάλ έριξε στο καναβάτσο την Μάντσεστερ Σίτι και έστειλε τον Κάρλο Αντσελότι στην υπέρτατη κορυφή, με τον Ιταλό να γίνεται ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου με πέντε παρουσίες σε τελικούς Champions Lague.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάκτηση της La Liga για 35η φορά στην ιστορία της η Ρεάλ έδωσε νέες στιγμές ευτυχίας στους οπαδούς της το βράδυ της Τετάρτης (4/5) αφού έφτασε σε μία απίστευτη ανατροπή απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι και με το 3-1 υπέρ της στο Μπερναμπέου πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League.

Εκεί θα διεκδικήσει το 14ο τρόπαιο στην ιστορία της, όμως ότιδήποτε και αν κάνει στο Παρίσι απέναντι στην Λίβερπουλ, ο Κάρλο Αντσελότι έχει γράψει ήδη ιστορία. Και αυτό γιατί ξεπέρασε το ρεκόρ των Λίπι, Φέργκιουσον και Κλοπ με τέσσερις τελικούς και είναι πλέον ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες σε τελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης: 5 τον αριθμό.

Είναι μάλιστα ο μοναδικός που έχει φτάσει πάνω από μία φορά στον τελικό με δύο διαφορετικές ομάδες, με τον "Καρλέτο" να μετράει τρεις παρουσίες σε τελικούς με την Μίλαν (2003, 2005, 2007) και δύο με την Ρεάλ (2014, 2022) και να φιλοδοξεί να γίνει και ο πρώτος προπονητής με τέσσερα τρόπαια Champions League στην καριέρα του.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ CHAMPIONS LEAGUE ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ