LA LIGA

Ρεάλ - Χετάφε 2-0: Βαδίζει ακάθεκτη προς τον τίτλο

Ο Λούκας Βάθκεθ πανηγυρίζει γκολ της Ρεάλ κόντρα στην Χετάφε | 9 Απριλίου 2022
Ο Λούκας Βάθκεθ πανηγυρίζει γκολ της Ρεάλ κόντρα στην Χετάφε | 9 Απριλίου 2022 @2022 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν βρήκε δίχτυα όμως αυτό δεν ήταν πρόβλημα για την Ρεάλ κόντρα στην Χετάφε, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να επικρατεί 2-0 με τα γκολ των Βινίσιους και Βάθκεθ και να αφήνει 12 πόντους πίσω της την Σεβίλλη.

Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν ο ορισμός του "καυτού" στράικερ το τελευταίο διάστημα έχοντας συμμετοχή στα 11 τελευταία γκολ της Ρεάλ (10 γκολ + 1 ασίστ) πριν από τον αγώνα πρωταθλήματος με την Χετάφε.

Στο μίνι μαδριλένικο ντέρμπι ο ηγέτης της γραμμής κρούσης των μερένγκες δεν χρειάστηκε πάντως να βγει μπροστά και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, με τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων να είναι τεράστια και την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να φτάνει σε ένα άνετο 2-0 στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της La Liga έχοντας για σκόρερ τους Καζεμίρο και Βάθκεθ, από ασίστ των Βινίσιους και Ροντρίγκο αντίστοιχα.

Το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε την Ρεάλ να μετράει 26 τελικές (8 εντός εστίας) έναντι 8 της συμπολίτισσάς της (καμία εντός εστίας), με το πιο εντυπωσιακό γεγονός να είναι πως οι μερένγκες συμπλήρωσαν 13 σερί εντός έδρας επιτυχίες απέναντι στην Χετάφε που έφυγε τελευταία φορά με τη νίκη ως φιλοξενούμενη το 2008.

Το ματς

Η Ρεάλ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση ψάχνοντας το γρήγορο γκολ που θα την έβαζε από νωρίς στη θέση του οδηγού, με την Χετάφε να αντέχει στην πίεση και τον Σόρια να έχει ως καλύτερη στιγμή σε αυτό το διάστημα τη σταθερή επέμβασή του στο σουτ του Βινίσιους μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 20' (είχε προηγηθεί εξαιρετική ατομική ενέργεια του Βραζιλιάνου).

Ο επιθετικός μονόλογος των μερένγκες συνεχίστηκε ωστόσο και το γκολ ήρθε νομοτελειακά. Ο Βινίσιους έβγαλε φανταστική σέντρα με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του στο ύψος της μικρής περιοχής, με τη μπάλα να περνάει πάνω από τον Μπενζεμά αλλά να ακολουθεί τρέιλερ ο Καζεμίρο που με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0) αξιοποιώντας το δώρο του συμπατριώτη του.

Αυτό ήταν το πρώτο φετινό γκολ του Καζεμίρο, με τον Βινίσιους να φτάνει τις 12 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και την Ρεάλ να βρίσκει το πρώτο της γκολ μετά από 35 ημέρες χωρίς τη συμμετοχή του ηγέτη της, Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Καζεμίρο πανηγυρίζει γκολ της Ρεάλ κόντρα στην Χετάφε για την La Liga | 9 Απριλίου 2022
Ο Καζεμίρο πανηγυρίζει γκολ της Ρεάλ κόντρα στην Χετάφε για την La Liga | 9 Απριλίου 2022 @2022 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να έχει τον απόλυτο έλεγχο, μετρώντας 12 τελικές (5 εντός εστίας) έναντι μόλις 2 της αντιπάλου της (καμία εντός εστίας) και με την κατοχή μπάλας στο εντυπωσιακό 70% αν και δεν είχε στο χορτάρι τους Λούκα Μόντρις και Τόνι Κρόος.

Ίδιο και απαράλλακτο ήταν το μοτίβο και στο δεύτερο μέρος, με την Ρεάλ να έχει στρατοπεδεύσει έξω από τα καρέ της συμπολίτισσάς της και να ψάχνει επίμονα το δεύτερο γκολ. Οι Μαρσέλο (57') και Βαλβέρδε (64') είχαν δύο επικίνδυνα σουτ τα οποία αποτέλεσαν ουσιαστικά τον προάγγελο του 2-0 που γράφτηκε στο 68'.

Οι Ροντρίγκο και Λούκας Βάθκεθ συνδυάστηκαν άψογα κάνοντας τους αμυντικούς της Χετάφε να "χαζέψουν", με τον Ισπανό να βρίσκεται σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Σόρια με αψεγάδιαστο πλασέ με το αριστερό (2-0).

Ο Λούκας Βάθκεθ πανηγυρίζει γκολ της Ρεάλ κόντρα στην Χετάφε | 9 Απριλίου 2022
Ο Λούκας Βάθκεθ πανηγυρίζει γκολ της Ρεάλ κόντρα στην Χετάφε | 9 Απριλίου 2022 @2022 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Το γκολ αυτό απέβαλε το όποιο άγχος είχαν ο Αντσελότι, οι παίκτες του και οι οπαδοί της Ρεάλ, κάτι που φάνηκε άλλωστε από την απόφασή του να αποσύρει τον Μπενζεμά στο 74' (αποθεώθηκε τρεις ημέρες μετά το ρεσιτάλ του κόντρα στην Τσέλσι) και να ρίξει στη θέση του τον Μπέιλ (άλλοι τον χειροκρότησαν και άλλοι τον αποδοκίμασαν) για να του δώσει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής σε επίσημο εντός έδρας παιχνίδι των μερένγκες μετά από τον Φεβρουάριο του 2020.

Τα τελευταία λεπτά ήταν εντελώς διαδικαστικά και αυτό έδωσε θάρρος στην Χετάφε να βγει από το καβούκι της, για να φτιάξει την πρώτη της ευκαιρία στο 89' και να έχει σουτ στο δοκάρι στο 90', με το γκολ της παρηγοριάς να μην έρχεται και την Ρεάλ να παίρνει μία ακόμα νίκη στο δρόμο προς την επιστροφή της στον ισπανικό θρόνο.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Βάθκεθ, Μιλιτάο, Αλάμπα (86' Νάτσο), Μαρσέλο, Βαλβέρδε, Καζεμίρο (75' Θεμπάγιος), Καμαβινγκά, Ροντρίγκο, Μπενζεμά (74' Μπέιλ), Βινίσιους (83' Ασένσιο)

ΧΕΤΑΦΕ: Σόρια, Σουάρες, Κουένκα (83' Καμπάκο), Ντακονάμ, Μίτροβιτς, Ολιβέρα, Αλενιά (46' Ροντρίγκες), Μακσίμοβιτς (86' Γιοκουσλού), Βιγιάρ (74' Λουίς), Ουνάλ, Μαγιοράλ (46' Ραμίρες)

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ