ΙΣΠΑΝΙΑ

Ρεάλ - Ατλέτικο 3-1 παρ. (1-1): Λύτρωση στην παράταση σε εκπληκτικό ντέρμπι

Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ατλέτικο για τα προημιτελικά του Copa del Rey 2022-2023 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη | Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023
Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ατλέτικο για τα προημιτελικά του Copa del Rey 2022-2023 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη | Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 © 2023/BERNAT ARMANGUE/AP IMAGES

Ρεάλ και Ατλέτικο έδωσαν μία σπουδαία παράσταση 120 λεπτών που κρίθηκε στις αντοχές των "μερένγκες" στην παράταση. Το 3-1 με τα γκολ των Καρίμ Μπενζεμά και Βινίσιους τους έστειλε στα ημιτελικά του Copa del Rey.

Λίγες ώρες έπειτα από τη νίκη στο ντέρμπι της Euroleague με την Μπαρτσελόνα στην παράταση, η Ρεάλ πήρε ακόμα ένα ντέρμπι στον εξτρά χρόνο, αυτήν τη φορά για τα προημιτελικά του Copa del Rey. Ο Ροντρίγκο ισοφάρισε στο 79' και οι Καρίμ Μπενζεμά και Βινίσιους να γράφουν το 3-1 στην παράταση απέναντι στην Ατλέτικο σε ένα χορταστικό παιχνίδι στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Οι "ροχιμπλάνκος" μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και με μία υπέροχη ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ με τον Άλβαρο Μοράτα στο 19'. Η αντίδραση της Ρεάλ ήταν μηδαμινή, αφού εμφάνισε την ίδια εικόνα με το 1ο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στη Βιγιαρεάλ στον προηγούμενο γύρο, όπου βρέθηκε δύο γκολ πίσω στο σκορ.

Ο τραυματισμός του Φερλάν Μεντί έφερε τον Εντουαρντό Καμαβινγκά σε ρόλο αριστερού μπακ και τον Ντάνι Θεμπάγιος στον αγωνιστικό χώρο. Τόσο ο Γιαν Όμπλακ όσο και ο Τιμπό Κουρτουά άρχισαν να έχουν πολλή δουλειά με την έναρξη του 2ου μέρους. Ο Σλοβένος έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση στον Καρίμ Μπενζεμά, ενώ οι παίκτες και των δύο ομάδων είχαν και αρκετές άστοχες προσπάθειες σε ένα σαφώς καλύτερο ημίχρονο.

Ο Κάρλο Αντσελότι έψαχνε λύσεις από τον πάγκο κι έριξε στον αγώνα τους Ροντρίγκο και Μάρκος Ασένσιο. Ο πρώτος έκανε ένα απίθανο σόλο στο 79ο λεπτό και ισοφάρισε σε 1-1, με τον Αντουάν Γκριεζμάν να έχει τετ α τετ λίγο αργότερα αλλά να αστοχεί (αν και στη φάση υπήρχε οφσάιντ που θα καταλογιζόταν σε περίπτωση γκολ).

Οι άστοχες προσπάθειες της Ατλέτικο στο τελευταίο δεκάλεπτο οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση, όπου η Ρεάλ έμοιαζε να έχει περισσότερες αντοχές. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην περιοχή των φιλοξενουμένων και ο Στέφαν Σάβιτς με δύο κίτρινες σε ένα λεπτό για μαρκαρίσματα άφησε την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε με παίκτη λιγότερο σε κρίσιμη καμπή του αγώνα.

Η Ρεάλ το εκμεταλλεύτηκε στο 104' όταν σε σέντρα του Ασένσιο από δεξιά ο Μπενζεμά από κοντά έκανε το 2-1. Με παίκτη και γκολ παραπάνω, οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, με τον πρωταγωνιστή του αγώνα πριν από τη σέντρα, Βινίσιους, να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 120+2'.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Νάτσο (115' Οντριοθόλα), Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Μεντί (44' Θεμπάγιος), Μόντριτς, Καμαβινγκά, Κρόος (74' Ασένσιο), Βαλβέρδε (69' Ροντρίγκο, 115' Μαρτίν), Μπενζεμά, Βινίσιους

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Μολίνα, Σάβιτς, Ερμόσο, Ρεϊνίλντο, Κόκε (83' Κοντογκμπιά), Ντε Πολ (83' Σαούλ), Λεμάρ (74' Καράσκο), Γκριεζμάν (91' Μπάριος), Κορέα (74' Ντεπάι), Μοράτα (63' Βίτσελ)

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Αθλέτικ ήταν εντυπωσιακή στο "Μεστάγια" και με 3-1 επικράτησε της Βαλένθια.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

  • Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0 (52' Ντεμπελέ)
  • Οσασούνα - Σεβίλλη 2-1 παρ., 1-1 κ.α. (71' Άβιλα, 99' Εζαλζουλί / 90+4' Εν Νεσιρί)
  • Βαλένθια - Αθλέτικ 1-3 (43' αυτ. Ντε Μάρκος / 35' Μουνιαΐν, 45' Ν. Γουίλιαμς, 74' πέν. Βέσγα)
  • Ρεάλ - Ατλέτικο 3-1 (79' Ροντρίγκο, 104' Μπενζεμά, 120+2' Βινίσιους - 19' Μοράτα)
TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ