ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ: Ανακοίνωση στήριξης στον Βινίσιους για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε

Ο Βινίσιους στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Ράγιο Βαγεκάνο
Ο Βινίσιους στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Ράγιο Βαγεκάνο © 2022 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Η Ρεάλ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης προς τον Βινίσιους για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχεται ειδικά τη φετινή σεζόν στην Ισπανία.

Η Ρεάλ τοποθετήθηκε επίσημα με ανακοίνωση στήριξης στον Βινίσιους, ο οποίος ειδικά τη φετινή σεζόν δέχεται ρατσιστικές επιθέσεις και επιθέσεις μίσους από φιλάθλους αρκετών ομάδων.

Τελευταίο παράδειγμα οι οπαδοί της Ατλέτικο που μία ημέρα πριν από το ντέρμπι της Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Copa del Rey κρέμασαν από μία γέφυρα στη Μαδρίτη μία κούκλα, η οποία αντιπροσώπευε τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Ρεάλ, ενώ υπήρχε και ένα πανό που έγραφε: "Η Μαδρίτη μισεί τη Ρεάλ".

Οι πρωταθλητές Ισπανίας κι Ευρώπης έκαναν λόγο για "λυπηρή και απεχθή πράξη", ευχαρίστησαν τον κόσμο που τη καταδίκασε και τόνισε ότι περιμένει να βρεθούν οι υπαίτιοι και να λογοδοτήσουν.

Η ανακοίνωση της Ρεάλ

"Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήθελε να σας ευχαριστήσει για τη στήριξη και τις εκφράσεις αγάπης που δέχθηκε έπειτα από τη λυπηρή και απεχθή πράξη του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του μίσους προς τον παίκτη μας, Βινίσιους.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την πιο μεγάλη καταδικη τέτοιων πράξεων που συνιστούν επίθεση στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου και στα θεμελιώδη δικαιώματα και η οποία δεν έχει σχέση με τις αξίες που αντιπροσωπεύει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός.

Τέτοιες επιθέσεις όπως αυτή που δέχθηκε ο παίκτης μας ή που έχει δεχθεί κάθε άνθρωπος του αθλητισμού δεν έχουν θέση σε μία κοινωνία όπως η δική μας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πιστεύει ότι αυτοί που συμμετείχαν σε μια τέτοια απαίσια πράξη θα λογοδοτήσουν.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ