ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ: Ανακοίνωση κατά της UEFA και της διαδικασίας αποζημιώσεων για τον τελικό Champions League 2022

Ρεάλ: Ανακοίνωση κατά της UEFA και της διαδικασίας αποζημιώσεων για τον τελικό Champions League 2022
© 2023/PETR DAVID JOSEK/AP IMAGES

Η Ρεάλ εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση με την οποία τοποθετείται απέναντι στην UEFA, ως προς τις αποζημιώσεις που θα δώσει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία στους φιλάθλους του τελικού Champions League 2022.

Η Ρεάλ αντέδρασε στην απόφαση της UEFA να αποζημιώσει μετ' εμποδίων τους φιλάθλους που αντιμετώπισαν πρόβλημα στον περσινό τελικό του Champions League στο Παρίσι.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης εξέδωσαν μακροσκελή ανακοίνωση με την οποία ενημερώνουν ότι από τη στιγμή που η ανεξάρτητη επιτροπή επέρριψε μεγάλη ευθύνη όσον συνέβησαν στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, εκείνη θα έπρεπε να αναλάβει και την πλήρη οικονομική αποζημίωση των φιλάθλων.

"Δυστυχώς, ο σύλλογός μας πιστεύει ότι η πρόταση της UEFA, η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη, είναι ανεπαρκής. Περιλαμβάνει οριακά την επιστροφή του κόστους του εισιτηρίου κι αυτό εφόσον πληρούνται μια σειρά από κριτήρια, μεταξύ των οποίων η παροχή απόδειξης της ώρας άφιξης στο γήπεδο", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ρεάλ.

Κατόπιν, ο ισπανικός σύλλογος εξηγεί ότι εφόσον το πόρισμα φανέρωσε τις ευθύνες της UEFA, τότε "ανεξάρτητα του αν οι φίλαθλοι κατάφεραν ή όχι να μπουν στο γήπεδο, ή αν το έκαναν εγκαίρως, κάτι που οφείλεται στην καλή συμπεριφορά των φιλάθλων και των δύο ομάδων, το γεγονός ότι όλοι οι φίλαθλοι βίωσαν μια απαράδεκτη καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα. Επιπροσθέτως, υπήρξαν απαράδεκτη ανασφάλεια τόσο κατά την άφιξη στο γήπεδο όσο και κατά την αναχώρηση, καθώς και πρόσθετες βλάβες όπως κλοπές, επιθέσεις και απειλές".

"Γι' αυτόν το λόγο, η Ρεάλ αποφάσισε να μη συνεργαστεί στην περιορισμένη διαδικασία αποζημιώσεων που πρότεινε η UEFA, από την οποία ζητούμε να αναθεωρήσει και να αναλάβει την πλήρη ευθύνη", συνέχισε και κατέληξε με την ανακοίνωση σύστασης διαδικτυακής πλατφόρμας για βοήθεια στους φιλάθλους που υπέστησαν οποιαδήποτε ζημιά στον τελικό "ώστε να προβούν στις απαραίτητες αξιώσεις από την UEFA".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA CHAMPIONS LEAGUE ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ