ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πρώτο crash test στους "Ζωσιμάδες" με τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι σκέψεις ενδεκάδας του Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Πρώτο crash test στους "Ζωσιμάδες" με τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι σκέψεις ενδεκάδας του Γιοβάνοβιτς
INTIME SPORTS

Η σημασία και η αξία που έχει για ολόκληρο τον "οργανισμό" του Παναθηναϊκού το αποψινό (20:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες"

Η πρεμιέρα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης κύλησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία σε όλο τον "πράσινο" οργανισμό και πολλαπλασίασε τα κίνητρα για τους ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού". Μία εβδομάδα μετά ωστόσο, ο δείκτης δυσκολίας αυτομάτως έχει ανέβει για τους "πράσινους", οι οποίοι καλούνται απόψε (20:30 Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) να προσπεράσουν το εμπόδιο (και) του ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες" και να κάνουν το "2 στα 2" σε εκκίνηση πρωταθλήματος για 4η φορά μέσα στην τελευταία δεκαετία.

Απέναντι στην ομάδα που "σημάδεψε" με τον πιο σκληρό τρόπο μία –ούτως ή άλλως χαμένη και καταδικασμένη από πολύ νωρίς- σεζόν, με τις τρεις ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο σε διάστημα 20 ημερών (11 Φεβρουαριου-3 Μαρτίου). οι παίκτες του Παναθηναϊκού ψάχνουν το τρίποντο που θα τους διατηρήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και παράλληλα θα τους προσφέρει μία μικρή "εξιλέωση" για τα περσινά.

Στο μυαλό του Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα το μεσημέρι της Παρασκευής (17/09) την προετοιμασία των παικτών του "τριφυλλιού", πήρε μαζί του στα Ιωάννινα συνολικά 22 ποδοσφαιριστές και προσανατολίζεται σε δύο αλλαγές στο βασικό σχήμα. Η μία θα αφορά το κέντρο της άμυνας, όπου επιστρέφει ο Αχιλλέας Πούγγουρας ως βασικός μετά από πολύ καιρό, έχοντας αφήσει πίσω του το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε για μεγάλο διάστημα κι όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει δίπλα στον Φραν Βέλεθ, στη θέση του Ζβόνιμιρ Σάρλια.

Η έτερη αλλαγή αφορά το δεξιό άκρο της επίθεσης, όπου πρώτο φαβορί για τη θέση του Αϊτόρ είναι ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, με "αουτσάιντερ" τον Σεμπαστιάν Παλάσιος, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα έρθει κι αυτή τη φορά ως αλλαγή από τον πάγκο (για μεγαλύτερο διάστημα εντούτοις) και θα αρχίσει να προετοιμάζεται λίγο-λίγο για να πάρει φανέλα βασικού την Τετάρτη (22/09) στον αγώνα με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Οι υπόλοιπες θέσεις, λίγο-πολύ έχουν "κλειδώσει": Ο Διούδης θα ξεκινήσει κάτω από τα "πράσινα" γκολπόστ, με τους Κώτσιρα και Χουάνκαρ στα δύο άκρα της άμυνας. Το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, θα συνθέσουν ξανά οι Ρούμπεν-Μαουρίσιο, στο αριστερό "φτερό" της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Βιτάλ, "10άρι" θα είναι ο Λούντκβιστ και στην κορυφή θα πάρει θέση ξανά ο Καρλίτος.

Υπάρχει μία μικρή σκέψη για χρησιμοποίηση του Αλεξανδρόπουλου από την αρχή αντί του "Μάου", όμως ο Βραζιλιάνος έχει τον πρώτο λόγο.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα απαρτίζουν οι Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

Στο αγωνιστικό πλάνο, επέστρεψε και ο Λούκας Βιγιαφάνιες που εξέτισε την ποινή του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ έμειναν εκτός οι Γιάννης Μπουζούκης και Γενί Ενγκμπακοτό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ