ΛΑΜΙΑ

Πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο Λαμίας για μετονομασία του ΔΑΚ σε "Αθανάσιος Διάκος"

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δημοτικός σύμβουλος στη Λαμία κατέθεσε πρόταση για μετονομασία του γηπέδου της πόλης, ΔΑΚ, σε "Αθανάσιος Διάκος", κάτι που θα συζητηθεί στην επόμενη διοργάνωση.

Ειδήσεις έβγαλε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λαμία για το τρέχον έτος (2019), όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η παραχώρηση του γηπέδου στην ομάδα της πόλης για δύο ακόμη χρόνια.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Τάκης Συλεούνης, κατέθεσε την πρόταση να μετονομαστεί το ΔΑΚ Λαμίας σε γήπεδο "Αθανασίου Διάκου", κάτι που θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Υπενθυμίζουμε ότι άλλα δύο γήπεδα της Super League φέρουν ονόματα αγωνιστών του 1821. Είναι το γήπεδο του Ολυμπιακού, "Γ. Καραϊσκάκης" κι αυτό του Αστέρα στην Τρίπολη, "Θ. Κολοκοτρώνης".

Ο Αθανάσιος Διάκος (4 Ιανουαρίου 1788 - 24 Απριλίου 1821) ήταν ένας από τους Έλληνες πρωταγωνιστές ήρωες-οπλαρχηγούς του πρώτου έτους της Επανάστασης του 1821 που έδρασε στη Στερεά Ελλάδα. Τον Απρίλιο του 1821 σε συνεργασία με άλλους οπλαρχηγούς κατέλαβε το φρούριο της Λιβαδειάς και χρησιμοποιώντας το σαν ορμητήριο, έδωσε πολλές νικηφόρες μάχες.

Κατέλαβε την γέφυρα της Αλαμάνας και στις 23 Απριλίου του ιδίου έτους έδωσε μάχη με τα στρατεύματα του Ομέρ Βρυώνη. Στη μάχη αυτή συνελήφθη και αφού μεταφέρθηκε στη Λαμία δολοφονήθηκε με ανασκολοπισμό (λογοτεχνικά αναφέρεται ότι "σουβλίστηκε") από τους Τούρκους και κάηκε στις 24 Απριλίου 1821.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ