EUROPA LEAGUE

Προσωρινή ποινή στον Κουντέλα της Σλάβια στην έρευνα για ρατσιστική συμπεριφορά

Ο Οντρέι Κουντέλα της Σλάβια σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο "Ζιγκνάν Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019
Ο Οντρέι Κουντέλα της Σλάβια σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο "Ζιγκνάν Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 © 2019 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Η UEFA επέβαλε αρχική ποινή μιας αγωνιστικής στον Ουντρέι Κουντέλα της Σλάβια για το επεισόδιο που είχε με τον Γκλεν Καμαρά των Ρέιντζερς στο Europa League. Κίνδυνος για ποινή άνω των 10 αγώνων στον Τσέχο στόπερ.

Ο Οντρέι Κουντέλα θα απουσιάσει απ' τον πρώτο προημιτελικό της Σλάβια με την Άρσεναλ στο Λονδίνο για το Europa League, εξαιτίας προσωρινής ποινής που του επιβλήθηκε από την UEFA, στο πλαίσιο της έρευνας για το περιστατικό που σημειώθηκε στον αγώνα με τους Ρέιντζερς κατά τη διάρκεια του προηγούμενου γύρου.

Ο Τσέχος στόπερ είχε ένα επεισόδιο με τον Γκλεν Καμαρά των Σκοτσέζων, κατά το οποίο ο Φινλανδός μέσος ισχυρίζεται ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τον αντίπαλό του. Το επεισόδιο διαδέχθηκε σύρραξη στα αποδυτήρια και αντεγκλήσεις για πολλές μέρες αργότερα, με την UEFA να ανοίγει έρευνα για την υπόθεση.

Σε αυτήν, ο Κουντέλα παραδέχθηκε ότι προσέβαλε τον Καμαρά, αλλά όχι με ρατσιστικό τρόπο. Βάσει κανονισμών, αυτή η συμπεριφορά στον αγώνα επιφέρει τιμωρία μιας αγωνιστικής, η οποία αποτελεί και την αρχική ποινή του 34χρονου διεθνή Τσέχου. Η έρευνα από πλευράς ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας συνεχίζεται και γι' αυτό όλα είναι ανοιχτά σχετικά με την υπόθεση και το αν ο Κουντέλα θα μπορέσει να προσφέρει στην ομάδα του στη ρεβάνς της Πράγας.

Στο άρθρο 14 των κανονισμών της UEFA επισημαίνεται ότι "οποιοσδήποτε προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ενός ατόμου ή ενός συνόλου ατόμων υπό οποιαδήποτε σκοπιά, συμπεριλαμβανομένων χρώματος στο δέρμα, φυλής, θρησκείας, καταγωγής, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού, τιμωρείται με ποινή τουλάχιστον 10 αγώνων ή συγκεκριμένης χρονικής περιόδου ή με κάποια άλλη κατάλληλη τιμωρία". Στο άρθρο 15 σημειώνεται ότι επιβάλλεται "ποινή 5 αγώνων της διοργάνωσης ή συγκεκριμένης χρονικής περιόδου για σοβαρή επίθεση".

Πρόκειται για τα δύο άρθρα που "καίνε" περισσότερο τον Κουντέλα, σε περίπτωση που οι έρευνες δείξουν ότι συνέβη κάτι περισσότερο από αυτό που ήδη έχει παραδεχθεί.

Photo Credits: © 2019 Martin Meissner/Associated Press

TAGS EUROPA LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ