EUROPA LEAGUE

Κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση και μπουνιές στο Ρέιντζερς - Σλάβια Πράγας

H στιγμή που ο Κουντέλα φέρεται να λέει κάτι στον Καμάρα προκαλώντας στη συνέχεια την οργή του παίκτη της Ρέιντζερς
H στιγμή που ο Κουντέλα φέρεται να λέει κάτι στον Καμάρα προκαλώντας στη συνέχεια την οργή του παίκτη της Ρέιντζερς PRINT SCREEN YOUTUBE

Η αναμέτρηση Ρέιντζερς - Σλάβια είχε τρίτο ημίχρονο, με τον Στίβεν Τζέραρντ να καταγγέλει πως παίκτης του δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από αντίπαλο και τους Τσέχους να φωνάζουν για επίθεση με μπουνιές σε ποδοσφαιριστή τους στη φυσούνα (VIDEO)

Η Σλάβια Πράγας πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Ρέιντζερς και μαζί πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League (στη φάση των "16" είχε πετάξει εκτός με νίκη στην Αγγλία την Λέστερ), ωστόσο το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης πέρασε σε εντελώς δεύτερη μοίρα στο φινάλε.

Αιτία τα όσα κατήγγειλαν οι άνθρωποι των δύο ομάδων, με τον Στίβεν Τζέραρντ να κάνει λόγο για ρατσιστική επίθεση που έγινε στον Γκλεν Καμάρα κατά τη διάρκεια του ματς από παίκτη της Σλάβια και τους Τσέχους να υποστηρίζουν πως ο Οντρέι Κουντέλα δέχτηκε στο φινάλε του αγώνα επίθεση με μπουνιές από παίκτες της Ρέιντζερς με αποτέλεσμα να φύγει αιμόφυρτος από τη φυσούνα.

Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο γεγονός πως η άγρια επίθεση στον Κουντέλα στη φυσούνα είχε να κάνει με το γεγονός πως οι παίκτες των πρωταθλητών Σκωτίας θεωρούσαν πως εκείνος είχε κάνει τη ρατσιστική επίθεση στον 25χρονο Φινλανδό μέσο της Ρέιντζερς, με τον Στίβεν Τζέραρντ να έχει συνομιλία για αυτό το περιστατικό με τον ομόλογό του της Σλάβια μετά το τέλος της αναμέτρησης και να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου:

"Οι παίκτες μου είπαν πως ο Καμαρά δέχθηκε ρατσιστική επίθεση. Νιώθω εκνευρισμένος, ξέρω τον Καμάρα και τον εμπιστεύομαι 100%. Είναι θέμα της UEFA να το ψάξει και ελπίζω να μην προσπαθήσει να το κουκουλώσει.

Αυτό που με απογοητεύει είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να υπερασπιστούν τον παίκτη της αντίπαλης ομάδας, αποκαλώντας μας ψεύτες. Είμαι δίπλα στον Καμάρα. Το να πω πως είναι συντετριμμένος, είναι πολύ λίγο".

Από την πλευρά της η Σλάβια Πράγας προέβη σε επίσημη διάψευση των ισχυρισμών της Ρέιντζερς πως υπήρχε ρατσιστική επίθεση σε παίκτη των "τζερς" από δικό τους ποδοσφαιριστή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Σλάβια Πράγας στο ξενοδοχείο είχε συνοδεία αστυνομίας υπό το "φόβο των Ιουδαίων", με τους παράγοντες της Σλάβια να φέρονται μάλιστα να έχουν καταγγείλει την επίθεση που δέχτηκαν στη φυσούνα και στον πρέσβη της χώρας τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, Λίμπορ Σέτσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Petr David Josek/Associated Press

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ