ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Προκριματικά Μουντιάλ: Το απόλυτο η Αργεντινή, γκέλα για τη Βραζιλία

Οι παίκτες της Αργεντινής πανηγυρίζουν το γκολ του Οταμέντι
Οι παίκτες της Αργεντινής πανηγυρίζουν το γκολ του Οταμέντι @ 2023 NATACHA PISARENKO / AP IMAGES

Μόνη πρώτη είναι η Αργεντινή στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, καθώς νίκησε την Παραγουάη, ενώ η Βραζιλία "κόλλησε" με τη Βενεζουέλα στην έδρα της.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή συνέχισε επιτυχημένα την προσπάθεια που ξεκίνησε για τη διατήρηση των σκήπτρων της, καθώς επικράτησε 1-0 της Παραγουάης χάρη στο τέρμα του Νικολάς Οταμέντι.

Έτσι η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι παρέμεινε μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα των προκριματικών του Μουντιάλ στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Και αυτό γιατί η μέχρι τώρα συγκάτοικος Βραζιλία, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Βενεζουέλα εντός έδρας.

Ο Μαγκαλιάες έδωσε το προβάδισμα στη σελεσάο στο 50', ωστόσο δέχθηκε το χτύπημα στο 85ο λεπτό με τον Εντουάρ Μπέλο που έδωσε τον βαθμό στη Βενεζουέλα.

Από εκεί και κάτω υπάρχει μάχη για τις θέσεις πρόκρισης από την τρίτη μέχρι και την έβδομη θέση, με τις ομάδες να έχουν απόσταση δύο βαθμών.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο σύστημα του Μουντιάλ (που περιλαμβάνει περισσότερες ομάδες), έξι ομάδες της Λατινικής Αμερικής προκρίνονται απευθείας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η έβδομη θα διεκδικήσει τη θέση της μέσω των playoffs των συνομοσπονδιών.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

  • Αργεντινή - Παραγουάη 1-0
  • Βραζιλία - Βενεζουέλα 1-1
  • Χιλή - Περού 2-0
  • Βολιβία - Εκουαδόρ 1-2
  • Κολομβία - Ουρουγουάη 2-2
TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ