ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Μουντιάλ: Στα playoffs προκρίθηκαν Γκάνα και Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, βασικός ο Σισέ

Ghana's captain Andre Ayew controls the ball during their African Cup of Nations final soccer match against Ivory Coast in Bata, Equatorial Guinea, Sunday, Feb. 8, 2015. (AP Photo/Themba Hadebe)
Ghana's captain Andre Ayew controls the ball during their African Cup of Nations final soccer match against Ivory Coast in Bata, Equatorial Guinea, Sunday, Feb. 8, 2015. (AP Photo/Themba Hadebe) AP

Η Γκάνα και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό πρόσθεσαν τα ονόματά τους στη λίστα των χωρών που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα playoffs των προκριματικών της αφρικανικής ζώνης για το Μουντιάλ του Κατάρ. Βασικός ο Σισέ.

Έξι έγιναν οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα playoffs της των προκριματικών της αφρικανικής ζώνης για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Από το βράδυ της Κυριακής (14/11) μετά τη Σενεγάλη, το Μάλι, το Μαρόκο και την Αίγυπτο προστέθηκαν και η Γκάνα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Η πρώτη επικράτησε 1-0 της Νοτίου Αφρικής σε ένα ματς που κρίθηκε από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντρέ Αγιού στο 33ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τη συγκεκριμένη φάση η οποία σήκωσε αρκετή συζήτηση, ωστόσο ναι μεν Ντάνιελ Αμαρτέι πέφτει εύκολα, αλλά και ο Ρασίν ντε Ροκ τον κρατά από πίσω στο δεξί ώμο με τα δύο χέρια κάτι που έκανε τον διαιτητή να δώσει πέναλτι όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Στο άλλο ματς που έκρινε πρόκριση η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επικράτησε 2-0 του Μπενίν, το προσπέρασε στη βαθμολογία και πήρε εκείνη το εισιτήριο. Ο Εμποκανί άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 10΄και ο Μαλονγκό στο 74′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος, ο Παπ Αμπού Σισέ ξεκίνησε βασικός στο ματς της Σενεγάλης κόντρα Κονγκό και αντικαταστάθηκε στο 88ο λεπτό σε ένα ματς στο οποίο οι Σενεγαλέζοι επιβλήθηκαν 2-0 με τα τέρματα του Σαρ να κρίνουν την αναμέτρηση.

Τα αποτελέσματα της Κυριακής (14/11)

  • Ζιμπάμπουε – Αιθιοπία 1-1 (39′ Μαχάτσι – 86′ Αχμέντ)
  • Μαδαγασκάρη – Τανζανία 1-1 (74′ Αμπντάλαχ – 25′ Εμσούβα)
  • Μάλι – Ουγκάντα 1-0 (19′ Κουλιμπαλί)
  • Σενεγάλη – Κονγκό 2-0 (14′, 24′ Σαρ)
  • Γκάνα – Νότια Αφρική 1-0 (33′ πέν. Α. Αγιού)
  • Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό – Μπενίν 2-0 (10′ πέν. Εμποκανί, 74′ Μαλόνγκο)

Οι έξι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει θέση στα playoffs

  1. Σενεγάλη
  2. Μαλί
  3. Μαρόκο
  4. Αίγυπτος
  5. Γκάνα
  6. Κονγκό

Απομένουν ακόμα τέσσερα εισιτήρια για να ολοκληρωθούν οι ομάδες των playoffs από τα οποία θα προκύψουν οι πέντε που θα βρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Θα δημιουργηθούν πέντε ζευγάρια με διπλούς αγώνες και οι νικήτριες ομάδες θα πάρουν την πρόκριση. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν τον Μάρτιο δίχως να έχουν γίνει γνωστές ακόμα οι ημερομηνίες.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ