ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Μουντιάλ: Με ανατροπή κοντά στην πρόκριση η Γερμανία, ξεφεύγει η Ολλανδία, αποκλείστηκε η Κύπρος

Ο Σερζ Γκνάμπρι της Γερμανίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρουμανία για τους προκριματικούς ομίλους της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Φολκσπάρκ", Αμβούργο | Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021
Ο Σερζ Γκνάμπρι της Γερμανίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρουμανία για τους προκριματικούς ομίλους της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Φολκσπάρκ", Αμβούργο | Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 © 2021 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Η Γερμανία έκαμψε την αντίσταση της Ρουμανίας με ανατροπή και τσεκάρει το "εισιτήριο" για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Ξεφεύγει και η Ολλανδία στον όμιλό της, βαριά ήττα και αποκλεισμός για την Κύπρο από την Κροατία στη Λάρνακα.

Η Γερμανία τα χρειάστηκε, όμως τελικά πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Ρουμανίας με ανατροπή για την 7η αγωνιστική του 10ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 και πλέον βρίσκεται με το 1,5 πόδι στην τελική φάση. Ο Ιάνις Χάτζι "πάγωσε" το Αμβούργο στο 1ο ημίχρονο με ένα εξαιρετικό γκολ από ατομική ενέργεια και μάλιστα ύστερα από εξέταση φάσης από τον VAR για πέναλτι υπέρ των Γερμανών. Η ψυχρολουσία δεν κράτησε για πολύ, με τους παίκτες του Χάνσι Φλικ να αντιδρούν άμεσα και να ψάχνουν την ισοφάριση. Τη βρήκαν με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου χάρη στον Σερζ Γκνάμπρι, με τη "νάτσιοναλμανσαφτ" να συνεχίζει να δημιουργεί (και να χάνει) ευκαιρίες. Ο Τόμας Μίλερ πέρασε αλλαγή και αποδείχθηκε λίρα εκατό για τους γηπεδούχους, που σημείωσαν το γκολ της ανατροπής στο 81'. Η Αρμενία πήρε ακόμα ένα βαθμό που την κρατά στη 2η θέση του ομίλου, αυτήν τη φορά στην Ισλανδία με 1-1, όμως η άνετη επικράτηση της Βόρειας Μακεδονίας με 4-0 επί του Λίχτενσταϊν την έφερε ισόβαθμη και άφησε 4η τη Ρουμανία.

Η Ολλανδία έκανε το χρέος της απέναντι στη Λετονία για τον 7ο όμιλο και έμεινε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας ύστερα από το 1-0 στη Ρίγα. Η συνεργασία του Μέμφις Ντεπάι με τον Ντάβι Κλάασεν έφερε το γκολ του δεύτερου, σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις. Οι "οράνιε" ξεχώρισαν και χάρη στο ντέρμπι της 2ης θέσης, όπου η μέχρι πρότινος ισόβαθμη Νορβηγία έμεινε στο 1-1 με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κερέμ Ακτούρκογλου μόλις στο 6ο λεπτό, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Κρίστιαν Θόρστβεντ στο τέλος του ημιχρόνου. Παρότι οι Σκανδιναβοί παρατάχθηκαν δίχως τον τραυματία Έρλινγκ Χάλαντ και οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι, το ντεμπούτο του Στέφαν Κουντς στον πάγκο τους (αντικατέστησε τον Σενόλ Γκιουνές έπειτα από τη συντριβή στην Ολλανδία) δεν συνοδεύτηκε με νίκη. Στο "κόλπο" της πρόκρισης, πάντως, μπήκε δυνατά το Μαυροβούνιο, που επιβλήθηκε εκτός έδρας με 3-0 στο Γιβραλτάρ.

Στο ντέρμπι των δύο άκρων της βαθμολογίας του 8ου ομίλου, τη διαφορά έκανε ο Λούκα Μόντριτς. Μία μαγική κάθετη πάσα του στον Ίβαν Πέρισιτς στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου οδήγησε στο γκολ του εξτρέμ της Ίντερ, με την Κροατία να επικρατεί τελικά 3-0 της Κύπρου στο "Γιώργος Καραπατάκης" της Λάρνακας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι, απολάμβαναν κατοχή μπάλας άνω του 70% και μάλιστα έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα νωρίς με τον Αντρέι Κράμαριτς, όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ. Με την έναρξη του 2ου μέρους, ο Νεόφυτος Μιχαήλ νίκησε τον Μόντριτς σε εκτέλεση πέναλτι, με τον Κύπριο τερματοφύλακα να είναι ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου. Στα τελευταία λεπτά ο Γιόσκο Γκβάρντιολ και ο Μάρκο Λιβάγια διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Η Κύπρος αποκλείστηκε μαθηματικά από την τελική φάση της διοργάνωσης. Η Ρωσία παραμένει ισόβαθμη με τους Κροάτες, ύστερα από τη νίκη με 1-0 επί της Σλοβακίας (η οποία μένει πίσω στη μάχη της 2ης θέσης), χάρη στο αυτογκόλ του Μίλαν Σκρίνιαρ.

Η Τσεχία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Ουαλία στην Πράγα για τον 5ο όμιλο, ένα αποτέλεσμα που ευνοεί το Βέλγιο, που εξασφάλισε τα playoffs! Παρότι δεν αγωνίστηκαν λόγω του ρεπό που έχουν, οι "κόκκινοι διάβολοι" ευνοήθηκαν από την απώλεια βαθμών των δύο ομάδων που τους καταδιώκουν και πλέον δεν γίνεται να τους περάσουν και οι δύο. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από το απίθανο αυτογκόλ του Ντάνι Γουόρντ εις βάρος των Ουαλών, ενώ ο έτερος τερματοφύλακας του αγώνα ήταν ο Τόμας Βατσλίκ του Ολυμπιακού.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Παρασκευής για τα προκριματικά του Μουντιάλ

Τα highlights και η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Τσεχία - Ουαλία 2-2

Η επόμενη αγωνιστική

Τα highlights και η βαθμολογία του 7ου ομίλου

Λετονία - Ολλανδία 0-1

Τουρκία - Νορβηγία 1-1

Η επόμενη αγωνιστική

Τα highlights και η βαθμολογία του 8ου ομίλου

Κύπρος - Κροατία 0-3

Ρωσία - Σλοβακία 1-0

Η επόμενη αγωνιστική

Τα highlights και η βαθμολογία του 10ου ομίλου

Γερμανία - Ρουμανία 2-1

Ισλανδία - Αρμενία 1-1

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ