ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Προκριματικά Μουντιάλ: Θρίαμβος για την Αργεντινή, πρώτη απώλεια βαθμών για τη Βραζιλία

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει αφού σκόραρε με την Αργεντινή κόντρα στην Παραγουάη στα προκριματικά του Μουντιάλ της Λατινικής Αμερικής
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει αφού σκόραρε με την Αργεντινή κόντρα στην Παραγουάη στα προκριματικά του Μουντιάλ της Λατινικής Αμερικής © 2021 NATACHA PISARENKO / AP IMAGES

Η Αργεντινή επικράτησε 3-0 της Ουρουγουάης στα προκριματικά του Μουντιάλ της Λατινικής Αμερικής σε μία ιστορική βραδιά για τον Λιονέλ Μέσι που έφτασε τα 80 γκολ και τιμήθηκε ως ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των διοργανώσεων της CONMEBOL. Πρώτη απώλεια για Βραζιλία που έμεινε στο 0-0 με την Κολομβία.

Μετά το 0-0 κόντρα στην Παραγουάη, η Αργεντινή ξέσπασε απέναντι στην Ουρουγουάη, επικρατώντας με 3-0 στα προκριματικά του Μουντιάλ της Λατινικής Αμερικής σε μία ιστορική βραδιά για τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος πριν το ματς τιμήθηκε ως ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των διοργανώσεων της CONMEBOL.

Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν άνοιξε το σκορ στο 38' και έφτασε τα 80 γκολ με την εθνική Αργεντινής. Στο 44' ο Ντε Πάουλ διπλασίασε τα τέρματα, για να έρθει ο Λαουτάρο Μαρτίνες στο 62' και να σφραγίσει τη νίκη για την "αλμπισελέστε".

Η Βραζιλία "κόλλησε" στην Κολομβία, με την αναμέτρηση των δύο ομάδων να αναδεικνύεται ισόπαλη 0-0 και τη "σελεσάο" να σημειώνει την πρώτη απώλεια βαθμών, αλλά να παραμένει πρώτη με 28 βαθμούς (στο -6 η Αργεντινή).

Την ίδια στιγμή η Χιλή "καθάρισε" το ματς μέσα σε τρία λεπτά κόντρα στην Παραγουάη, επικρατώντας με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπρέρετον και Ίσλα στο 69' και 72' αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα

Η βαθμολογία

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΧΙΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ