ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Μουντιάλ: Η γκάφα του Κούπερ θα οδηγήσει σε τιμωρία και αποκλεισμό τη ΛΔ του Κονγκό

Προκριματικά Μουντιάλ: Η γκάφα του Κούπερ θα οδηγήσει σε τιμωρία και αποκλεισμό τη ΛΔ του Κονγκό
FIFA TV

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ πραγματοποίησε μη επιτρεπόμενη αλλαγή στη νίκη της ΛΔ του Κονγκό επί του Μπενίν, με συνέπεια να αναμένεται να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά και μαζί τη θέση στον 3ο προκριματικό γύρο της αφρικανικής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επικράτησε με 2-0 του Μπενίν στο παιχνίδι που έκρινε την πρόκριση από τον 10ο όμιλο της 2ης φάσης των προκριματικών της αφρικανικής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, όμως εντός ολίγων ημερών θα θεωρηθεί ως μη γενόμενο.

Οι ηττημένοι έκαναν ένσταση για την εγκυρότητα του αγώνα, αφού οι Κονγκολέζοι έκαναν μία μη επιτρεπόμενη αλλαγή στο 90ό λεπτό. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε ρίξει στον αγώνα τον Έντο Καγέμπε στο 63', τον Σεντρίκ Μπακαμπού στο 77' και τον Τζάκσον Μουλέκα στο 84'. Οι τρεις επιτρεπόμενες διακοπές στο ημίχρονο είχαν γίνει, με συνέπεια ο Αργεντινός τεχνικός να μην έχει δικαίωμα να διακόψει ξανά τον αγώνα για να ρίξει παίκτη του στο παιχνίδι, παρότι στα προκριματικά επιτρέπονται μέχρι πέντε αλλαγές.

Παρ' όλα αυτά, ο πρώην προπονητής της Βαλένθια, της Ίντερ, του Άρη και της Αιγύπτου μεταξύ άλλων αποφάσισε να κάνει μια αλλαγή σκοπιμότητας στο 90' κι ενώ το σκορ ήταν 2-0. Ο Τζόελ Καγιάμπα πέρασε στη θέση του Μπεν Μαλανγκό και ο αγωνιστικός στόχος του Κούπερ επετεύχθη, αλλά για λίγες ώρες.

Οι άνθρωποι του Μπενίν αντιλήφθηκαν την παρατυπία και προχώρησαν στις απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να αλλάξουν το αποτέλεσμα του αγώνα και να τον πάρουν στα χαρτιά. Η απόφαση αναμένεται εντός των ημερών, όμως η προβλεπόμενη ποινή είναι η απώλεια του αγώνα για τους Κονγκολέζους, κάτι που θα σημαίνει ότι θα μείνουν στη 2η θέση του ομίλου, με τον Μπενίν να καταλαμβάνει την κορυφή.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ