ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Προκριματικά Μουντιάλ: Ανατροπή για Πορτογαλία με ιστορικό ρεκόρ για Ρονάλντο, γκέλα για Γαλλία, βαριά ήττα για Κύπρο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει το ιστορικό ρεκόρ που κατέκτησε στην ιστορία των εθνικών ομάδων
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει το ιστορικό ρεκόρ που κατέκτησε στην ιστορία των εθνικών ομάδων © 2021 ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Η Πορτογαλία πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη με 2-1 κόντρα στην Ιρλανδία, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει την ανατροπή μέσα σε ένα λεπτό, να σπάσει το ιστορικό ρεκόρ του Αλί Νταεΐ και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των εθνικών. Βαριά ήττα για την Κύπρο.

Ολοκληρώθηκαν οι 13 αναμετρήσεις στην πρώτη αγωνιστική ημέρα του Σεπτεμβρίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ, με την Κύπρο να γνωρίζει βαριά ήττα από τη Μάλτα με 3-0 και την Πορτογαλία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει την ανατροπή κόντρα στην Ιρλανδία με 2-1.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έγραψε ιστορία, αφού έσπασε το ιστορικό ρεκόρ του Αλί Νταεΐ, με τα δύο γκολ που σημείωσε, καθώς έφτασε τα 111, αφήνοντας στα 109 τον Ιρανό. Αν και αρχικά 36χρονος σπατάλησε τεράστια ευκαιρία στο 15' να ανοίξει το σκορ από την άσπρη βούλα και να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με τις εθνικές ομάδες, τελικά το έκανε στο 89', όταν και ισοφάρισε το γκολ του Εγκάν από το 45'. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του μάλιστα με δεύτερη κεφαλιά, ακόμα δυσκολότερη, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης.

Απολαυστική ήταν και η Δανία, η οποία καθάρισε το ματς κόντρα στη Σκωτία μέσα σε 80'' στο πρώτο μέρος, με τον Ντάνιελ Βας να ανοίγει το σκορ στο 14' και τον Γιόακιμ Μάλε να κάνει το το 2-0 λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Την ίδια στιγμή, Γαλλία και Βοσνία αναδείχθηκαν ισόπαλες με τελικό σκορ 1-1. Η χαρά των φιλοξενούμενων που προηγήθηκαν στο 36' με σουτ του Τζέκο δεν κράτησε για πολύ, αφού οι τρικολόρ τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισαν με τον Γκριεζμάν με το Γάλλο επιθετικό να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και να κάνει το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ισόπαλο 1-1 έληξε επίσης, και το ματς ανάμεσα στη Νορβηγία και την Ολλανδία. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έδωσε το προβάδισμα στους Νορβηγούς στο 20' με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά η Ολλανδία έφερε το ματς στα ίσα στο 36'.

Από εκεί και πέρα, χωρίς νικητή έληξαν και οι αναμετρήσεις Σλοβενία - Σλοβακία (1-1), Καζακστάν - Ουκρανία (2-2), Ρωσία - Κροατία (0-0), Τουρκία - Μαυροβούνιο (2-2).

Από την άλλη, το Ισραήλ επιβλήθηκε με εμφατικό 4-0 απέναντι στα Νησιά Φερόε, η Λετονία με 3-1 επί του Γιβραλτάρ, ενώ νίκες σημείωσαν και το Λουξεμβούργο με την Αυστρία απέναντι σε Αζερμπαϊτζάν (2-1) και Μολδαβία (0-2) αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Τα highlights της αγωνιστικής:

Καζακστάν - Ουκρανία 2-2

Πορτογαλία - Ιρλανδία 2-1

Γαλλία - Βοσνία-Ερζεγοβίνη 1-1

Δανία - Σκωτία 2-0

Νορβηγία - Ολλανδία 1-1

Τουρκία - Μαυροβούνιο 2-2

Μάλτα - Κύπρος 3-0

Ρωσία - Κροατία 0-0

Σλοβενία - Σλοβακία 1-1

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΙΣΡΑΗΛ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ