ΓΑΛΛΙΑ

Προφυλακίστηκε ο Ματίας Πογκμπά για την υπόθεση εκβιασμού του αδερφού του

Ο Ματίας Πογκμπά και ο Πολ Πογκμπά κατά την άφιξή τους στα MTV European Music Awards 2017, Λονδίνο | Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017
Ο Ματίας Πογκμπά και ο Πολ Πογκμπά κατά την άφιξή τους στα MTV European Music Awards 2017, Λονδίνο | Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 © 2022 VIANNEY LE CAER/ASSOCIATED PRESS

Ο Ματίας Πογκμπά εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα και κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση εκβιασμού του αδερφού του, Πολ.

Στο κρατητήριο παραμένει ο Ματίας Πογκμπά, αφού κρίθηκε προφυλακιστέος από τον εισαγγελέα το Σάββατο. Ο αδερφός του Πολ Πογκμπά βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα την Τετάρτη και έκτοτε τελούσε υπό κράτηση για την υπόθεση εκβιασμού του μέσου της Γιουβέντους.

Το Σάββατο, τόσο ο Ματίας Πογκμπά όσο και ακόμη τέσσερα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα για την υπόθεση εκβιασμού του Γάλλου μέσου.

Ο Ματίας Πογκμπά παρουσιάστηκε τελευταίος, αλλά είχε την ίδια τύχη με τα άλλα τέσσερα άτομα. Συγκεκριμένα, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα εκβιασμού και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με στόχο την προπαρασκευή εγκλήματος.

Τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα, ηλικίας μεταξύ 27 και 36 ετών, τα οποία είναι γνωστά στις γαλλικές αρχές σύμφωνα με το RMC Sport, αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες καθώς και κατηγορία περί απαγωγής ή παράνομης κατακράτησης ατόμου.

Η τελευταία κατηγορία αφορά τη νύχτα μεταξύ 19ης και 20ής Μαρτίου του 2022 στο Παρίσι, όταν ο Πολ Πογκμπά εκμεταλλεύτηκε τη διακοπή των πρωταθλημάτων και ταξίδεψε στην πατρίδα του για να δει την οικογένειά του. Άγνωστοι, εκ των οποίων δύο κρατούσαν όπλα, τον οδήγησαν σε ένα διαμέρισμα και του ζήτησαν 13.000.000 ευρώ για την "προστασία" που του παρείχαν διακριτικά τα τελευταία 13 χρόνια.

Γι' αυτήν την υπόθεση, αποδόθηκε στον Ματίας Πογκμπά η ιδιότητα του μάρτυρα, αφού σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ είχε άλλοθι. Ο δικηγόρος του πάντως υποστήριξε στο RMC Sport πως ο πελάτης του είναι αθώος για όλες τις κατηγορίες και πως θα ασκήσει έφεση για την προφυλάκισή του.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ