CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Τσέλσι - Μπαρτσελόνα

Preview: Τσέλσι - Μπαρτσελόνα

Η Τσέλσι υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό, αναζητώντας εκδίκηση για τον αποκλεισμό 3 χρόνια πριν. Δείτε στοιχεία και πιθανές συνθέσεις

Μετά τις Μπάγερν και Ρεάλ την σκυτάλη παίρνουν Τσέλσι και Μπαρτσελόνα, για τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό το βράδυ της Τετάρτης.

Το ραντεβού είναι στις 21:45 στο "Στάμφορντ Μπριντζ", εκεί όπου οι Καταλανοί είχαν πάρει την πρόκριση στον τελικό του 2009, χάρη σε γκολ του Αντρές Ινιέστα στα 93' ( photo).

Ο Νορβηγός διαιτητής, Tom Henning Øvrebø, δεν είχε δώσει τρία πέναλτι στους Άγγλους, ενώ το 3ο ήταν στο 96' για καταφανέστατο χέρι του Σαμουέλ Ετο'ό μετά από σουτ του Μίχαελ Μπάλακ (ίσως τον θυμάστε εν συνεχεία να κυνηγάει τον διαιτητή φωνάζοντας).

Από τότε οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ξανά και η μοίρα της έφερε αντιμέτωπες, όπως και τότε, ένα βήμα πριν τον τελικό, με τους "μπλε" να ψάχνουν για εκδίκηση.

Ντι Ματέο, Γκουαρντιόλα και Μέσι

Τσέλσι και Μπαρτσελόνα είναι από τις πιο πετυχημένες ομάδες του Champions League. Οι Λονδρέζοι έχουν 6 συμμετοχές στα ημιτελικά τα τελευταία 9 χρόνια, αλλά μόνο έναν τελικό και αυτόν χαμένο, ενώ οι Καταλανοί φτάνουν στους "4" τα τελευταία 5 χρόνια (ισοφαρίζοντας ρεκόρ της Ρεάλ).

Όταν το 2000 είχαν τεθεί αντιμέτωπες στα προημιτελικά, η "Μπάρτσα" είχε νικήσει 5-1 στην ρεβάνς του "Καμπ Νόου", αναμέτρηση στην οποία είχαν αγωνιστεί και οι δύο σημερινοί προπονητές τους, οι Ρομπέρτο Ντι Ματέο και Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι πρώτος σκόρερ φέτος της διοργάνωσης με 14 γκολ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ζοζέ Αλταφίνι της Μίλαν την περίοδο 1962-63. Αν σκοράρει λοιπόν θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού που φτάνει τα 15 τέρματα, αλλά μέχρι τώρα έχει αντιμετωπίσει 6 φορές την Τσέλσι και δεν έχει σκοράρει σε καμία.

Φέτος η Τσέλσι έχει μόνο νίκες στην Αγγλία (5 στα 5) με γκολ 16-2, ενώ προέρχονται από θρίαμβο επίσης σε ημιτελικά, αυτά του FA Cup, νικώντας με 5-1 την Τότεναμ στο "Γουέμπλεϊ".

"Πρόβλημα με Τσέλσι η Μπαρτσελόνα"

Ο υπηρεσιακός τεχνικός της Τσέλσι, Ρομπέρτο Ντι Ματέο, τόνισε στην συνέντευξη τύπου πως η Μπαρτσελόνα δεν θέλει να παίζει κόντρα στους "μπλε", καθώς ο τρόπος παιχνιδιού τους δημιουργεί πρόβλημα στους "μπλαουγκράνα".

Ο Ιταλός ανέφερε επίσης πως θέλει σπουδαία ομαδική δουλειά για να σταματήσουν τον Μέσι, αλλά αν δώσουν βάρος σε αυτόν, υπάρχουν άλλοι 9 στο γήπεδο (χωρίς Βαλντές δηλαδή), που μπορούν να κάνουν την ζημιά.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα από την άλλη φυσικά ρωτήθηκε και για το ντέρμπι με την Ρεάλ το Σάββατο και τόνισε πως είναι όνειρο να παίζεις τόσο δύο τόσο σπουδαία ματς σε λίγες ημέρες.

Θυμίθηκε πόσο δύσκολα είχε αποκλείοση η ομάδα του την Τσέλσι πριν 3 χρόνια και τόνισε πως ο αντίπαλός του είναι σε καλή κατάσταση και έχουν εξαιρετική παρουσιά στην διοργάνωση στην έδρα τους φέτος.

Ντρογκμπά ή Τόρες;

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο έχει προβλήματα στην άμυνα, καθώς ο Νταβίντ Λουΐζ αποχώρησε τραυματίας από το ματς με την Τότεναμ και πιθανότατα θα χάσει και την ρεβάνς στο "Καμπ Νόου".

Αν και τραυματίες αμφότεροι, λογικά θα αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας οι Τζον Τέρι και Γκάρι Κέιχλ, ενώ ο Ιταλός τεχνικός προβληματίζεται για την επίθεση.

Ο Φερνάντο Τόρες είχε ξεκινήσει και στα δύο ματς με την Μπενφίκα, ενώ Ντιντιέ Ντρογκμπά έπαιξε βασικός στον ημιτελικό του FA Cup και σκόραρε. Ίσως ο Ντι Ματέο ήθελε απλά να μοιράσει τα ματς και να είναι πιο φρέσκος ο Τόρες, αλλά πλέον πρέπει να σκεφτεί και την καλή ψυχολογία του Ιβοριανού.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα από την άλλη, δεν έχει στην διάθεσή του τους Ερίκ Αμπιντάλ, Νταβίντ Βίγια, Σεϊντού Κεϊτά και Αντρέου Φοντάς, ενώ οι Ντάνι Άλβες, Ζεράρ Πικέ και Ίμπραχιμ Άφελαϊ, έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους.

Ο Χαβιέρ Μαστσεράνο θα παίξει μάλλον στο κέντρο της άμυνας και ο Κάρλες Πουγιόλ αριστερά, ενώ αμφότεροι αν δεχτούν κάρτα θα χάσουν την ρεβάνς.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Γκάρι Κέιχιλ, Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Μάτα, Καλού, Ντρογκμπά (ή Τόρες).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Πουγιόλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Αλέξις Σάντσες, Πέδρο, Μέσι.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ