CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Μίλαν - Ατλέτικο, Άρσεναλ - Μπάγερν

Preview: Μίλαν - Ατλέτικο, Άρσεναλ - Μπάγερν

Μίλαν και Ατλέτικο τίθενται για πρώτη φορά αντιμέτωπες, δεν ισχύει όμως το ίδιο για Ζέεντορφ και Σιμεόνε. Όπως και πέρσι τέτοια εποχή η Μπάγερν στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ. Δείτε τελευταία νέα, στοιχεία, δηλώσεις και πιθανές 11άδες (videos)

Μετά τα "διπλά" των Παρί Σεν-Ζερμέν στο Λεβερκούζεν και Μπαρτσελόνα στο Μάντσεστερ, η φάση των "16" του Champions League συνεχίζεται σε Μιλάνο και Λονδίνο, όπου η Μίλαν υποδέχεται την Ατλέτικο και η Άρσεναλ την Μπάγερν, αντίστοιχα.

Η Μίλαν είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ιταλίας στην διοργάνωση και αυτό είναι το μοναδικό πράγμα για το οποίο μπορεί φέτος να είναι χαρούμενη, κάτι που τόνισε και ο Κλάρενς Ζέεντορφ, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στην διοργάνωση ως προπονητής.

Φαβορί στο ζευγάρι ουσιαστικά δεν υπάρχει, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και στο άλλο ζευγάρι, όπου η Μπάγερν έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στην Άρσεναλ, την οποία θυμίζουμε είχε αποκλείσει πέρσι επίσης στους "16".

Preview: Μίλαν - Ατλέτικο, Άρσεναλ - Μπάγερν

Μίλαν - Ατλέτικο

"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ντιέγκο Σιμεόνε για το έργο του ως προπονητής στην Ατλέτικο. Του εύχομαι τα καλύτερα, με εξαίρεση το αυριανό ματς και την ρεβάνς. Αλλά είμαι χαρούμενος για αυτόν", ανέφερε ο Κλάρενς Ζέεντορφ για τον τεχνικό των "ροχιμπλάνκος".

Νωρίτερα είχε πει: "Η Μίλαν είναι έτοιμη και με κίνητρο. Θα παίξουμε κόντρα σε μία ομάδα που τα πάει πολύ καλά, έτσι έχουμε πραγματικό κίνητρο. Θα είναι μεγάλη νύχτα, το Champions League είναι ξεχωριστό, πολύ σημαντικό και είμαστε χαρούμενοι που εκπροσωπούμε την Ιταλία".

Preview: Μίλαν - Ατλέτικο, Άρσεναλ - Μπάγερν

Ο Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε χαρακτήρισε την Μίλαν "ευρωπαϊκό μεγαθήριο" ως σύλλογο και ως ομάδα, τόνισε πως σε αυτά τα ματς γράφεται ιστορία και η Ατλέτικο δεν είναι φαβορί, ενώ νιώθει πως επιστρέφει σπίτι, καθώς έχει αγωνιστεί στο Μιλάνο με την Ίντερ.

Ο Αργεντινός δεν υπολογίζει στους τραυματίες Τιάγκο Μέντες, Χάβι Μανκίγιο και Φιλίπε Λουίς, ενώ ο Ζέεντορφ δεν έχει στην διάθεσή του τους τιμωρημένους Μοντολίβο και Μουντάρι, τους τραυματίες Μπίρσα, Κριστιάντε, Ρομπίνιο και Ελ Σααραουί, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κακά και Σαπάτα.

Εντυπωσιακά στοιχεία: Μίλαν και Ατλέτικο τίθενται αντιμέτωπες για πρώτη φορά (!), ενώ η Μίλαν έχει αποκλειστεί και τις 4 τελευταίες φορές που αντιμετώπισε ισπανική ομάδα σε νοκ-άουτ (Ντεπορτίβο Λα Κορούνια το 2003-04 στους "8", Μπαρτσελόνα το 2005/06 στους "4", Μπαρτσελόνα το 2011/12 στους "8" και Μπαρτσελόνα το 2012/13 στους "16").

Οι πιθανές 11άδες

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Ντε Σίλιο, Ραμί, Μεξές, Εμάνιουελσον, Εσιέν, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Πόλι, Τααράμπτ, Μπαλοτέλι, Πατσίνι.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Εμιλιάνο Ινσούα, Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε, Αρντά Τουράν, Ραούλ Γκαρθία, Ντέγκο Κόστα.

Άρσεναλ - Μπάγερν

"Τώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση ψυχολογικά, καθώς πέρσι προερχόμασταν από ήταν στην έδρα ματς από την Μπλάκμπερν στο κύπελλο , ενώ τώρα έχουμε νικήσει την Λίβερπουλ", τόνισε ο Αρσέν Βενγκέρ αναφερόμενος στο ματς που προηγήθηκε πέρσι και φέτος πριν το Άρσεναλ - Μπάγερν.

Ο Αλσατός τόνισε πως δεν μπορείς να πεις πως η Μπάγερν δεν είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, καθώς κερδίζει παντού, είναι το φαβορί για να πάρει ξανά το τρόπαιο, αλλά πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να τα καταφέρει.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει αποδείξεις για να είναι προσεκτικοί οι παίκτες του: "Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι εδώ να παίξω κόντρα στην Άρσεναλ, δεν έχω πάρει νίκη και ξέρω πως δεν μπορείς να κυριαρχήσεις για 90 λεπτά κόντρα σε αυτήν την ομάδα".

Ο Ισπανός προπονητής δεν έχει στην διάθεσή λόγω τραυματισμού τον Ριμπερί και τον Σατσίρι, ενώ ο Βενγκέρ από την άλλη δεν υπολογίζει λόγω τιμωρίας στον Αρτέτα, ενώ τραυματίες είναι οι Σέλστρεμ, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ και αμφίβολος ο Βερμάλεν.

Η Μπάγερν μετράει 13 συνεχόμενες νίκες στο γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ η Άρσεναλ στα τελευταία ματς στο αγγλικό πρωτάθλημα έχει μόνο μία νίκη.

Οι πιθανές 11άδες

ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέσνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Φλαμινί, Γουίλσιρ, Καθόρλα, Ποντόλσκι, Μεσούτ Εζίλ, Ζιρού.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Κρόος, Ρόμπεν, Γκέτσε, Τόμας Μίλερ.

Preview: Μίλαν - Ατλέτικο, Άρσεναλ - Μπάγερν

Το πρόγραμμα των 1ων ματς των "16":

Τρίτη 18/02

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα 0-2

Λεβερκούζεν - Παρί Σεν-Ζερμέν 0-4

Τετάρτη 19/02

Μίλαν - Ατλέτικο

Άρσεναλ - Μπάγερν

Τρίτη 25/02

Ζενίτ - Ντόρτμουντ

Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τετάρτη 26/02

Γαλατάσαράι - Τσέλσι

Σάλκε - Ρεάλ

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

9 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

5 γκολ

Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

4 γκολ

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)

Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

*ΑΣΙΣΤΣ: 6 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ