PREMIER LEAGUE

Premier League: Η οδηγία της Ένωσης Διαιτητών της Αγγλίας μετά το φιάσκο στο Τότεναμ - Λίβερπουλ

Premier League: Η οδηγία της Ένωσης Διαιτητών της Αγγλίας μετά το φιάσκο στο Τότεναμ - Λίβερπουλ

Όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ η Ένωση Διαιτητών της Αγγλίας έχει δώσει κατευθυντήρια οδηγία. η οποία θα βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ του VAR και του διαιτητή, το οποίο θα εφαρμοστεί άμεσα.

Το διαιτητικό φιάσκο στο Τότεναμ - Λίβερπουλ δεν λέει να καταλαγιάσει. Η Ένωση Διαιτητών της Αγγλίας δημοσιοποίησε τα ηχητικά των διαλόγων μεταξύ των διαιτητών στη φάση του ακυρωθέντος τέρματος του Λουίς Ντίας, όπου αποδείχθηκε πως οι άνθρωποι στην αίθουσα VAR δεν είχαν αντιληφθεί την υπόδειξη και όταν ήλεγξαν τη φάση και έδωσαν σήμα να συνεχιστεί ο αγώνας, νόμιζαν ότι το γκολ μέτρησε.

Η Ένωση Διαιτητών της Αγγλίας (PGMOL) θέλει στο μέλλον να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά και να βελτιωθεί το πρωτόκολλο της επικοινωνίας του VAR. Μάλιστα από το τωρινό Σαββατοκύριακο έχει συστήσει νέο μέτρο προς αυτό την κατεύθυνση, όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, η PMGOL έχει συμβουλεύσει τους VAR της Premier League να επιβεβαιώνουν το αποτέλεσμα κάθε τεσκαρίσματος μαζί με τον εκάστοτε AVAR πριν να ενημερώνουν την διαιτητή του γηπέδου για την τελική απόφαση. Η Ένωση διαιτητών θεωρεί πως αυτό το μέτρο θα ενισχύσει την σαφήνεια στην επικοινωνία μεταξύ διαιτητών και της ομάδας του VAR.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ