PREMIER LEAGUE

Premier League: Το ακραίο σενάριο που στέλνει τις Σίτι και Λίβερπουλ σε μπαράζ για τον τίτλο

Μπερνάρντο Σίλβα και Μο Σαλάχ σε μονομαχία από το Σίτι - Λίβερπουλ
Μπερνάρντο Σίλβα και Μο Σαλάχ σε μονομαχία από το Σίτι - Λίβερπουλ AP PHOTO/JON SUPER

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ έχουν μία τελευταία ζαριά στη μάχη του τίτλου και το εντυπωσιακό είναι πως υπάρχει ένα ακραίο σενάριο που θέλει τους μπλε του Μάντσεστερ και τους κόκκινους του Μέρσεϊσαϊντ να δίνουν αγώνα μπαράζ για τον τίτλο.

Η Μάντσεστερ Σίτι απέτυχε να κλειδώσει τον τίτλο μένοντας στο 2-2 με την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, τρία βράδια μετά η Λίβερπουλ πήρε την... ασίστ και επικράτησε 2-1 της Σαουθάμπτον με ανατροπή και πλέον μετράμε αντίστροφα για την 38η αγωνιστική της Premier League όπου ο τίτλος θα κριθεί σε δύο παιχνίδια.

Στο Μάντσεστερ, η Σίτι υποδέχεται την Άστον Βίλα και ξέρει πως με νίκη στέφεται πρωταθλήτρια Αγγλίας για 8η φορά στην ιστορία της, κατακτώντας τον τίτλο για τέταρτη φορά στα έξι χρόνια παρουσίας του Γκουαρδιόλα στον πάγκο ενώ στο Λίβερπουλ η ομάδα του Κλοπ θέλει δική της νίκη επί της Γουλβς και ταυτόχρονα ισοπαλία ή νίκη των βίλανς στο Έτιχαντ για να πιάσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή με 20 πρωταθλήματα Αγγλίας.

Αυτό που θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ενόψει των δύο αγώνων, είναι πως υπάρχει και ένα ακραίο σενάριο, με το μενού να έχει ισοβαθμία στο φινάλε, σε περίπτωση εντός έδρας ήττας της Μάντσεστερ Σίτι από την Άστον Βίλα και ισοπαλίας της Λίβερπουλ με την Γουλβς στο Άνφιλντ.

Σε αυτή την περίπτωση οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 90 πόντους, κάτι που σημαίνει ότι πρωταθλήτρια θα αναδειχτεί εκείνη που έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων, αφού αυτό είναι το δεύτερο κριτήριο κατάταξης μετά από τους πόντους.

Η Σίτι είναι αυτή τη στιγμή στο +72 και η Λίβερπουλ στο +66, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση που η Σίτι χάσει με έξι γκολ διαφορά και η Λίβερπουλ φέρει ισοπαλία, τότε θα έχουμε απόλυτη ισορροπία και θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση.

Στην περίπτωση ωστόσο που η ισοπαλία της Λίβερπουλ είναι με πολλά γκολ (τουλάχιστον 5-5) υπάρχει ενδεχόμενο να φτάσει την επίθεση της Σίτι (96 γκολ οι πολίτες και 91 οι κόκκινοι μετά από 37 αγωνιστικές), για να επιστρατευτεί το επόμενο κριτήριο.

Αυτό είναι οι πόντοι στα μεταξύ τους παιχνίδια, με τις δύο ομάδες να έχουν όμως από 2 βαθμούς (ισόπαλα τα δύο φετινά ντέρμπι στο πρωτάθλημα), όπως και από 2 εκτός έδρας γκολ (το αμέσως επόμενο κριτήριο), για να οδηγηθούμε έτσι στο άκρως εξωπραγματικό σενάριο που τις οδηγεί σε μπαράζ για να λύσουν τις διαφορές τους και να έχουμε πρωταθλήτρια.

Όσο για το μπαράζ, θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, με τον τρόπος διεξαγωγής, την ημερομηνία και την έδρα να αποφασίζονται από την αγγλική Λίγκα.

Τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωση ισοβαθμίας:

  1. Πόντοι
  2. Διαφορά τερμάτων
  3. Καλύτερη επίθεση
  4. Πόντοι στα μεταξύ τους ματς
  5. Εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια
  6. Μπαράζ
TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ