PREMIER LEAGUE

Σαουθάμπτον - Λίβερπουλ 1-2: Ζωντανή στο κόλπο του τίτλου με ανατροπή

Ο Κώστας Τσιμίκας πανηγυρίζει δείχνοντας ξανά τ' αυτιά του
Ο Κώστας Τσιμίκας πανηγυρίζει δείχνοντας ξανά τ' αυτιά του AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Σεντ Μέρις όμως έκανε σπουδαία ανατροπή και επιβλήθηκε 2-1 της Σαουθάμπτον με τα γκολ των Μιναμίνο και Μάτιπ, για να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από την Μάντσεστερ Σίτι μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Πολύ σκληρή για να πεθάνει! Αν και παρατάχτηκε με πάρα πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα τρεις ημέρες μετά από την υπερπροσπάθεια και την κατάκτηση του FA Cup, η Λίβερπουλ όχι μόνο δεν πέταξε λευκή πετσέτα στη μάχη του τίτλου αλλά έκανε την ανατροπή στην έδρα της Σαουθάμπτον (προηγήθηκε στο 13' με τον Ρέντμοντ) και με τους Μιναμίνο και Μάτιπ πήρε τη νίκη με 2-1 στο Σεντ Μέρις για την 37η αγωνιστική της Premier League που τη διατηρεί στο κόλπο του τίτλου μέχρι το φινάλε.

Και αυτό γιατί έφτασε στους 89 βαθμούς έναντι 90 της πρωτοπόρου Μάντσεστερ Σίτι, με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να παίζει εντός έδρας με την Γουλβς την ερχόμενη Κυριακή και τους πολίτες να υποδέχονται την Άστον Βίλα, με αυτό το σετ αγώνων να κρίνει τη φετινή πρωταθλήτρια στο Νησί.

Σημειώνεται μάλιστα πως οι κόκκινοι έφτασαν τα 550 γκολ στο πρωτάθλημα επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο τους, εκ των οποίων τα 250 είναι σε εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Το ματς

Ο Γιούργκεν Κλοπ άλλαξε κατά τα 9/11 την ενδεκάδα της Λίβερπουλ σε σύγκριση με τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην Τσέλσι θέλοντας να δώσει ανάσες σε αρκετούς από τους βασικούς του παίκτες (στο ματς Νο 61 στη σεζόν για τους ρεντς) και αυτό επηρέασε την ομάδα του, που άργησε να βρει ρυθμό στο χορτάρι του Σεντ Μέρις.

Άλλο που δεν ήθελε η Σαουθάμπτον, που έψαχνε ένα θετικό αποτέλεσμα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά από τη μόλις μία νίκη στα 10 προηγούμενα παιχνίδια της, με τους αγίους να αρχίζουν καλύτερα και να παίρνουν κεφάλι στο σκορ. Ο Μπρόγια νικήθηκε από τον Άλισον στο 10' σε μεταξύ τους τετ α τετ, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Ρέντμοντ νίκησε τον Βραζιλιάνο με δεξί διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έβαλε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους ρεντς.

Η φάση αυτή προκάλεσε εκνευρισμό στους φιλοξενούμενους, αφού στην αρχή της φάσης είχε γίνει φάουλ έξω από την περιοχή της Σαουθάμπτον από τον Λιάνκο πάνω στον Ζότα, με το VAR να μην παρεμβαίνει ωστόσο για να ειδοποιήσει τον διαιτητή Άτκινσον και έτσι το 1-0 να είναι γεγονός.

Μέχρι το 20ο λεπτό η Λίβερπουλ αδυνατούσε να γίνει απειλητική, με τους παίκτες της να ψάχνονται στο χορτάρι (εκτός αποστολής οι Σαλάχ, Μανέ και Φαν Ντάικ), ωστόσο από εκείνο το σημείο και έπειτα οι κόκκινοι ανέβασαν στροφές και στο 27' βρήκαν την ισοφάριση μέσα από ωραίο συνδυασμό.

Ο Γκόμεζ πέρασε τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Ζότα τροφοδότησε με τη μία τον Μιναμίνο, με τον πρώτο φετινό σκόρερ της Λίβερπουλ σε FA Cup και League Cup να κεραυνοβολεί τον ΜακΚάρθι με άπιαστο σουτ με το δεξί στην αριστερή γωνία του και να κάνει το 1-1.

Το γκολ έδωσε ψυχολογική ώθηση στους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ και μέχρι τη συμπλήρωση του 45λεπτου είχαν τον έλεγχο και μαζί 2-3 επικίνδυνες φάσεις στα αντίπαλα καρέ, χωρίς πάντως να αλλάξει το σκορ μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο αρχηγός Χέντερσον αντικατέστησε τον τραυματία Γκόμεζ για την Λίβερπουλ, η οποία πήρε τα ηνία στο δεύτερο μέρος, κράτησε τη μπάλα και απείλησε τους γηπεδούχους. Στο 49' ο Ζότα έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Τσιμίκα ενώ στο 56' ο Έλιοτ βρέθηκε και εκείνος σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή, για να δει τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων μετά το δεξί πλασέ του.

Στο 65ο λεπτό ο Κλοπ αποφάσισε να ρίξει τον Οριγκί (αντί του Έλιοτ) για να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του και η αύρα του Βέλγου (από τους αγαπημένους της κόκκινης εξέδρας) έφερε την ανατροπή δύο λεπτά αργότερα.

Ο Κώστας Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, οι παίκτες της Σαουθάμπτον απέτυχαν να απομακρύνουν αποτελεσματικά και η μπάλα έφτασε στον Μάτιπ, με τον Καμερουνέζο στόπερ να παίρνει την κεφαλιά υπό την πίεση του Γουόκερ-Πίτερς για να τη στείλει στην αριστερή γωνία της αντίπαλης εστίας (1-2).

Το γκολ αυτό ήρθε φυσιολογικά με βάση την εικόνα στο δεύτερο μέρος, με την Σαουθάμπτον να δυσκολεύεται στη συνέχεια να φτιάξει φάσεις για να απειλήσει και την Λίβερπουλ να έχει τον έλεγχο μέσω καλής κυκλοφορίας, φροντίζοντας παράλληλα να προστατεύει τα νώτα της κάνοντας προσεκτική διαχείριση.

Μέχρι το 85ο λεπτό οι κόκκινοι δεν ένιωσαν την παραμικρή απειλή και ο Άλισον ήταν ουσιαστικά θεατής, με την Σαουθάμπτον να πιέζει στο φινάλε για να βρει την ισοφάριση αλλά την κόκκινη άμυνα να αντέχει στους κραδασμούς και να κρατάει το χρυσό 2-1, που κρατάει ζωντανό το όνειρο του τίτλου και του κουαντράπλ για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: ΜακΚάρθι, Γουόκερ-Πίτερς, Λιάνκο, Στίβενς, Σαλίσου, Ντιαλό (71' Ρομέου), Γουόρντ-Πράους, Ρέντμοντ, Ελιουνούσι, Τέλα (71' Άρμστρονγκ), Μπρόγια (82' Άνταμς)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Γκόμεζ (46' Χέντερσον), Μάτιπ, Κονατέ, Τσιμίκας, Μίλνερ, Τζόουνς, Έλιοτ (65' Οριγκί), Μιναμίνο, Ζότα, Φιρμίνο (83' Κεϊτά)

Τα highlights:

Τότεναμ - Μπέρνλι 1-0

Άστον Βίλα - Κρίσταλ Πάλας 1-1

Λιντς - Μπράιτον 1-1

Γουότφοντ - Λέστερ 1-5

Γουλβς - Νόριτς 1-1

Έβερτον - Μπρέντφορντ 2-3

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι 2-2

Νιούκαστλ - Άρσεναλ 2-0

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής:

Η τελευταία αγωνιστική:

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ THE PREMIER GREEKS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ