PREMIER LEAGUE

Premier League: Στην πεντάδα η Σίτι μετά το 2-0 επί της Νιούκαστλ, διπλό και δεύτερη η Έβερτον

Οι Στέρλιγκ - Γκουντογάν πανηγυρίζουν μετά το 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Νιουκάστλ για τη 15η αγωνιστική της Premier League
Οι Στέρλιγκ - Γκουντογάν πανηγυρίζουν μετά το 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Νιουκάστλ AP

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-0 της Νιουκάστλ και σκαρφάλωσε στην πρώτη πεντάδα της Premier League ενώ έχει και παιχνίδι λιγότερο. Η Έβερτον δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε τη Σέφιλντ 1-0 και εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία στο Λέστερ - Γιουνάιτεντ. (VIDEOS)

Με δύο αναμετρήσεις έκλεισε η πρώτη μέρα της "Boxing Day" στην Αγγλία σε μια βροχερή βραδιά στα γήπεδα της Premier League. Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Νιουκάστλ με 2-0 και μετά από αρκετό καιρό επέστρεψε στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα ενώ η Έβερτον νίκησε έστω και δύσκολα εκτός έδρας της Σέφιλντ και πέρασε στη δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία στο Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ Η ΣΙΤΙ

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε στο ματς με τη Νιουκάστλ προκειμένου να πάρει το τρίποντο και να μειώσει τη διαφορά από τους προπορευόμενους έχοντας φυσικά και παιχνίδι λιγότερο.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν στην πρώτη τους ευκαιρία στην αναμέτρηση όταν στο 14' ο Στέρλνινγκ έκανε πανέμορφη ενέργεια από τα αριστερά και με μια εξαιρετική προσποίηση έδωσε πάσα μισό γκολ στον Γκουντογάν που απλά σκόραρε για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο παιχνίδι, άρχισαν να χάνουν τις ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη με την Νιουκάστλ να έχει παθητικό ρόλο. Το γκολ δεν ήρθε και έτσι το πρώτο μέρος έληξε 1-0.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Σίτι ήταν καταιγιστική, όπως και η βροχή που έπεφτε το Σάββατο στην Αγγλία, και έφτασε σε ένα δεύτερο γκολ με τον Φεράν Τόρρες ενώ εν συνεχεία είχε σωρεία χαμένων ευκαιριών και ο Ντάρλοου με εκπληκτικές επεμβάσεις κράτησε το σκορ στο 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Ζοάο Κανσέλο, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ, Γκουντογάν (90+1' Φοντέν), Ρόντρι (57' Φερναντίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Φεράν Τόρρες (77' Αγουέρο).

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντάρλοου, Γιεντλίν, Σερ, Φερνάντες, Κλαρκ, Ρίτσι (66' Λούις), Μέρφι, Χάιντεν, Λόνγκστφ, Αλμιρόν (82' Γκάιλ), Ζοέλινγκτον (71' Κάρολ).

ΔΙΠΛΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΕΡΤΟΝ

Η Έβερτον παρά το γεγονός πως γνώριζε πριν την αναμέτρηση με τη Σέφιλντ πως με νίκη θα σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση καθώς θα εκμεταλλευόταν την ισοπαλία στο Λέστερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη.

Παρά την υπεροχή που είχε στην αναμέτρηση έπρεπε να φτάσουμε στο 80' για να έρθει ο Σίγκουρσον και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή. Τρία λεπτά αργότερα όμως οι φιλοξενούμενοι είδαν το δοκάρι του Πίκφορντ να σώζει την ομάδα του.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ράμσντειλ, Μπάσαμ, Στίβενς, Έγκαν, Ρόμπινσον, Μπάλντοκ, Αμπαντού, Όσμπορν, Μπούρκε (46΄ΜακΜπάρνι), ΜακΓκόλντρικ (63' Νόργουντ), Μπρούστερ (76' Μουσέτ).

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Χόλγκειτ, Μίνα, Κίν (66' Κόλμαν), Γκόντφρει, Ντουκουρέ, Ντέιβις (74' Γκόμες), Ιβόμπι, Σίγκουρσόν, Γκόρντον (55' Μπερνάρντ), Κάλβερτ - Λούιν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου

Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 (31' Μπαρνς, 85' Βάρντι / 23' Ράσφορντ, 79' Φερνάντες)

Άστον Βίλα - Κρίσταλ Πάλας 3-0 (5' Τραορέ, 66' Χάουζε, 76' Ελ-Γκάζι)

Φούλαμ - Σαουθάμπτον 0-0

Άρσεναλ - Τσέλσι 3-1 (34' πεν. Λακαζέτ, 44' Τζάκα, 56' Σακά / 86' Άμπραχαμ)

Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ 2-0 (14' Γκουντογάν, 55' Τόρρες)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 0-1 (80' Σίγκουρσον)

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου

Λιντς- Μπέρνλι (14:00)

Γουέστ Χαμ - Μπράιτον (16:15)

Λίβερπουλ - Γουέστ Μπρομ (18:30)

Γουλβς - Τότεναμ (21:15)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΕΒΕΡΤΟΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΤΣΕΛΣΙ ΛΕΣΤΕΡ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ