PREMIER LEAGUE

Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Ο Βάρντι έκοψε τη φόρα των διαβόλων

Ο Τζέιμι Βάρντι σκοράρει με τη φανέλα της Λέστερ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League
Ο Τζέιμι Βάρντι σκοράρει με τη φανέλα της Λέστερ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League GLYN KIRK/POOL VIA AP

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε δις στο "King Power Stadium" αλλά η Λέστερ απάντησε ισάριθμες φορές για να γραφτεί το 2-2 που σήμανε την πρώτη εκτός έδρας απώλεια βαθμών για την ομάδα του Σόλσκιερ στη φετινή Premier League (VIDEOS).

Αυτή τη φορά δεν πήρε το τρίποντο μακριά από το "Ολντ Τράφορντ". Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταξίδεψε στο Λέστερ με τον αέρα των έξι εκτός έδρας νικών σε ισάριθμα ματς από την αρχή του πρωταθλήματος, όμως παρότι κατάφερε να σκοράρει δύο φορές με τους Ράσφορντ και Φερνάντες, απέτυχε να πάρει το τρίποντο, με τους Μπαρνς και Βάρντι να απαντούν για τους γηπεδούχους στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Premier League.

Να σημειωθεί πως από τότε που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μπρούνο Φερνάντες έχει πλέον συμμετοχή στα 31 από τα 60 γκολ που έχει πετύχει η ομάδα του Σόλσκιερ (18 γκολ - 13 ασίστ) στην Premier League, ενώ οι κόκκινοι διάβολοι έμειναν αήττητοι για 12ο σερί ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Λέστερ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άγγιξε το γκολ μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Ράσφορντ να παίρνει μόνος του την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση μετά από σέντρα-λουκούμι του Μπρούνο Φερνάντες και να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ωστόσο το γκολ που γλίτωσε η Λέστερ σε εκείνο το σημείο, δεν μπόρεσε να το αποφύγει λίγο αργότερα.

Οι παίκτες του Σόλσκιερ πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες και φτάνοντας πιο εύκολα στα αντίπαλα καρέ και η δικαίωση ήρθε στο 23: ο Τζέιμς έδωσε στον Φερνάντες στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Πορτογάλος άπλωσε το πόδι του και βρήκε με τρομερή κάθετη πάσα τον Ράσφορντ, για να νικήσει ο Άγγλος φορ με άπιαστο δεξί πλασέ τον Σμάιχελ (0-1),

Μάλιστα, ο Ράσφορντ έγινε σε ηλικία 23 ετών και 56 ημερών ο τρίτος νεότερος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που φτάνει τα 50 γκολ στην Premier League μετά από τους Γουέιν Ρούνι (22 ετών και 157 ημερών) και Κριστιάνο Ρονάλντο (22 ετών και 341 ημερών).

Παρά το γεγονός πως ήταν καταφανώς ανώτερη στο πρώτο ημίωρο η Γιουνάιτεντ απέτυχε να κρατήσει για πολύ το προβάδισμα στο σκορ, με την Λέστερ να φέρνει το ματς στα ίσα στο 31'. Τότε, ο Μάντισον έδωσε τη μπάλα στον Μπαρνς έξω από την περιοχή και εκείνος με άπιαστο δυνατό αριστερό σουτ μέσα από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Ντε Χέα σημειώνοντας το 4ο τέρμα του στη φετινή Premier League (1-1).

Το γκολ αυτό ανέβασε ψυχολογικά την Λέστερ που ισορρόπησε την αναμέτρηση, με την Γιουνάιτεντ να έχει πάντως μία καλή ευκαιρία για να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα αλλά τον Φερνάντες να την σπαταλάει στο 37', με την κεφαλιά του από ιδανική θέση να περνάει άουτ.

H επόμενη μεγάλη φάση στο ματς ήρθε στο 60' και ήταν και πάλι για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ράσφορντ δέχτηκε πάσα στον κενό χώρο και βγήκε απέναντι στον Σμάιχελ, με τον Δανό να αποκρούει εντυπωσιακά με το δεξί χέρι το δυνατό σουτ του Άγγλου διεθνούς στράικερ μέσα από τη μεγάλη περιοχή κρατώντας σωτήρια το 1-1.

Η ομάδα του Σόλσκιερ συνέχιζε πάντως να ψάχνει το γκολ, με τον Καβάνι να μπαίνει στο 75 ως τελευταία αλλαγή από πλευράς Νορβηγού και τέσσερα λεπτά αργότερα να βρίσκει με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Φερνάντες για να γίνει το 2-1 για τους κόκκινους διαβόλους με άψογο διαγώνιο πλασέ από τον Πορτογάλο.

Ούτε όμως αυτή τη φορά μπόρεσε να υπερασπιστεί με επιτυχία το προβάδισμά της η ομάδα του Μάντσεστερ, με την Λέστερ να βρίσκει την ισοφάριση στο 85' με τον συνήθη ύποπτο Βάρντι, που εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Πέρεθ από τα δεξιά και με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ντε Χέα με το 12ο φετινό του γκολ.

Το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τις αλεπούδες να αναδεικνύονται για πρώτη φορά ισόπαλες στη φετινή Premier League και την Γιουνάιτεντ να χάνει μεν χρυσή ευκαιρία για το "7 στα 7" εκτός έδρας αλλά να διευρύνει σε 14 παιχνίδια το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Τζάστιν, Φοφανά, Έβανς, Καστάν, Εντιντί, Τίλεμανς, Ολμπράιτον (81' Πέρεθ), Μάντισον, Μπαρνς, Βάρντι

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Μπαϊγί, Λίντελοφ (66' Τουανζέμπε), Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Τζέιμς (54' Πογκμπά), Φερνάντες, Ράσφορντ, Μαρσιάλ (75' Καβάνι)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου

Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 (31' Μπαρνς, 85' Βάρντι / 23' Ράσφορντ, 79' Φερνάντες)

Άστον Βίλα - Κρίσταλ Πάλας (17:00)

Φούλαμ - Σαουθάμπτον

Άρσεναλ - Τσέλσι (19:30)

Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ (22:00)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Έβερτον

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου

Λιντς- Μπέρνλι (14:00)

Γουέστ Χαμ - Μπράιτον (16:15)

Λίβερπουλ - Γουέστ Μπρομ (18:30)

Γουλβς - Τότεναμ (21:15)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΛΕΣΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ