PREMIER LEAGUE

Premier League: Σταματούν τα μηνύματα υπέρ Ουκρανίας κι επανέρχεται η μετάδοση αγώνων στην Κίνα

Μονομαχία σε ντέρμπι του Μάντσεστερ μεταξύ της Σίτι και της Γιουνάιτεντ | 6 Νοεμβρίου 2021
Μονομαχία σε ντέρμπι του Μάντσεστερ μεταξύ της Σίτι και της Γιουνάιτεντ | 6 Νοεμβρίου 2021 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Η Premier League αποφάσισε να σταματήσει την προβολή μηνυμάτων αλληλεγγύης προς την Ουκρανία και γι' αυτό θα μεταδοθούν ξανά αγώνες του πρωταθλήματος στην Κίνα.

Οι αγώνες της Premier League θα μεταδοθούν κανονικά ξανά στην Κίνα, ύστερα από την απουσία του προγράμματος την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κάτοχος των δικαιωμάτων στην ασιατική χώρα, η εταιρία iQiyi, δεν μετέδωσε παιχνίδια την προηγούμενη αγωνιστική λόγω των μηνυμάτων στήριξης στην Ουκρανία από τη διοργανώτρια αρχή, κάτι που δεν θα συμβεί ξανά.

Η κινεζική εταιρία έκρινε ως πολιτική στάση την εμφάνιση της ουκρανικής σημαίας στα videowalls των γηπέδων και την παρουσία διαφόρων μηνυμάτων υπέρ της Ουκρανίας στην εικόνα που έστελνε η Premier League για τις μεταδόσεις των αγώνων.

Οι 20 σύλλογοι αποφάσισαν μεταξύ άλλων στην τετράωρη συνεδρίαση που είχαν την Τρίτη να μην προβληθούν άλλα τέτοια μηνύματα αλληλεγγύης στην Ουκρανία, αρχής γενομένης από τα τέσσερα εξ αναβολής παιχνίδια της Πέμπτης.

Στην ίδια συνεδρίαση, η Premier League αποφάσισε να σταματήσει τη μετάδοση αγώνων στη Ρωσία, ως αντίποινα στην εισβολή της στην Ουκρανία.

Η συμφωνία της Premier League με την iQiyi τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Αύγουστο και θα διαρκέσει μέχρι και τη σεζόν 2024-2025, αποφέροντας συνολικά 142.000.000 ευρώ στα ταμεία των ομάδων.

TAGS PREMIER LEAGUE ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΝΑ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ