ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Premier League και FA σταματούν να μεταδίδουν αγώνες τους στη Ρωσία

Ο Κέβιν ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι σε μονομαχία με τον Ενγκολό Καντέ της Τσέλσι για τον τελικό του Champions League 2020-2021 στο "Ντραγκάο", Πόρτο | Σάββατο 29 Μαΐου 2021
Ο Κέβιν ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι σε μονομαχία με τον Ενγκολό Καντέ της Τσέλσι για τον τελικό του Champions League 2020-2021 στο "Ντραγκάο", Πόρτο | Σάββατο 29 Μαΐου 2021 © 2021 CARL RECINE/ASSOCIATED PRESS

Η Premier League ανέστειλε την ισχύ της συμφωνίας μετάδοσης των αγώνων της στη Ρωσία, ύστερα από την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Premier League αποφάσισε να σταματήσει τη μετάδοση των αγώνων της στη ρωσική επικράτεια, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η αναστολή της συμφωνίας με την Okko Sport, ύψους 7.500.000 ευρώ ετησίως, είναι άμεση και η απόφαση ελήφθη ύστερα από μόλις 15 λεπτά σε συνεδρίαση των 20 συλλόγων στο Λονδίνο την Πέμπτη.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από την Πέμπτη, όταν είναι προγραμματισμένα τέσσερα εξ αναβολής παιχνίδια, τα οποία δεν θα μεταδοθούν στη Ρωσία.

Σε άλλες αποφάσεις από τη συνεδρίαση των συλλόγων που συνολικά διήρκεσε τέσσερις ώρες, θα πραγματοποιηθεί δωρεά 1.000.000 για τον ουκρανικό λαό.

"Καλούμε σε ειρήνη και οι σκέψεις μας είναι σε όσους επηρεάζονται από τις εξελίξεις. Η δωρεά θα γίνει στην Επιτροπή Έκτακτων Καταστροφών, για να χορηγήσει ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη", αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, η FA αποφάσισε κι εκείνη την αναστολή των μεταδόσεων στη Ρωσία αγώνων που τελούν υπό την αιγίδα της, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα προβληθούν τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας αυτόν το μήνα. Το ίδιο συμβαίνει και με την EFL, η οποία μεταξύ άλλων διοργανώνει την Championship.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ PREMIER LEAGUE ΡΩΣΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ