PREMIER LEAGUE

Premier League: Σκέψεις για live μετάδοση των διαλόγων μεταξύ διαιτητή και VAR μετά από το φιάσκο στο Τότεναμ - Λίβερπουλ

Ο διεθνής διαιτητής Μάικλ Όλιβερ σε αγώνα της Premier League μεταξύ της Γουλβς και της Λίβερπουλ | 16 Σεπτεμβρίου 2023
Ο διεθνής διαιτητής Μάικλ Όλιβερ σε αγώνα της Premier League μεταξύ της Γουλβς και της Λίβερπουλ | 16 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Ο εκτελεστικός διευθυντής της FA, Μαρκ Μπούλιγχαμ, υποστήριξe πως έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση να μεταδίδονται live οι διάλογοι των διαιτητών με τους ανθρώπους στο VAR πριν από τη λήψη μίας απόφασης σε αγώνα της Premier League.

Βρισκόμαστε σε περίοδο ηρεμίας όσον αφορά στα ευρωπαϊκά εθνικά πρωταθλήματα από τη στιγμή που έχει σταματήσει η δράση σε συλλογικό επίπεδο για να διεξαχθούν αγώνες των προκριματικών του Euro 2024, ωστόσο στον κόσμο της Premier League εξακολουθούμε να έχουμε έντονη... καταιγίδα.

Αυτή οφείλεται στο ότι δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από τα όσα εκτυλίχθησαν στο πρόσφατο Τότεναμ - Λίβερπουλ, με ένα κανονικότατο γκολ του Λουίς Ντίας για λογαριασμό των κόκκινων να ακυρώνεται ως οφσάιντ μετά από τραγική συνεννόηση μεταξύ του διαιτητή και του VAR και την PGMOL (Ένωση Άγγλων Επαγγελματιών Διαιτητών Ποδοσφαίρου) να αναγνωρίζει άμεσα το λάθος και να ζητάει δημοσίως συγγνώμη από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Το συγκεκριμένο λάθος, που εντέλει αλλοίωσε το αποτέλεσμα, ήταν απόρροια της κάκιστης επικοινωνίας μεταξύ του άρχοντα του αγώνα και του χειριστή του VAR, με το φίλαθλο κοινό στην Αγγλία να μην κρύβει την δυσαρέσκειά του και πολλούς να ζητούν να βγαίνουν πλέον στον αέρα οι συνομιλίες των αρμοδίων για να μην μένει το παραμικρό στο σκοτάδι και υπό αμφισβήτηση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απαίτηση που δεν αποκλείεται πάντως να ικανοποιηθεί αν λάβει κάποιος υπόψη την τοποθέτηση Μαρκ Μαρκ Μπούλιγχαμ, με τον εκτελεστικό διευθυντή της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της IFAB (οργανισμός που διαμορφώνει τους κανόνες στο άθλημα) να αποκαλύπτει στην εφημερίδα "Guardian" πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οι διάλογοι των διαιτητών με τους Var-ίστες να μεταδίδονται live.

"Συνήθως υπάρχει διχασμός στις συναντήσεις σχετικά με αυτό. Και πολύ συχνά ανάμεσα στους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και τους διαιτητές. Η άποψή μας, όσον αφορά το μάρκετινγκ και το εμπόριο, είναι ότι συνήθως η διαφάνεια είναι κάτι πολύ καλό και θέλουμε οι φίλαθλοι να έχουν την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση.

Το ζήτημα της ζωντανής μετάδοσης αποφάσεων θα συνεχίσει να τίθεται γιατί η μεγαλύτερη διαφάνεια θα δείξει πόσο δύσκολο είναι το έργο των διαιτητών, και αυτό έχει λειτουργήσει σε άλλα αθλήματα. Αλλά υπάρχει μια κατανοητή νευρικότητα μεταξύ άλλων ανθρώπων που πιστεύουν ότι η δουλειά του διαιτητή είναι αρκετά δύσκολη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε ένα τουρνουά υπάρχουν διαιτητές που μιλούν πολλές γλώσσες, επομένως δεν είναι τόσο απλό όσο κάποιοι προτείνουν. Οπότε νομίζω ότι κάνουμε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση ανακοινώνοντας την απόφασή μας και εξηγώντας γιατί πάρθηκε. Ας δούμε εάν αυτό μας οδηγήσει σε μία επιπλέον πρόοδο", τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως μετά από το τραγικό λάθος που σημειώθηκε στο Τότεναμ - Λίβερπουλ, η PMGOL προέβη σε δραστικές αλλαγές στη διαδικασία λήψης μιας απόφασης μέσω ελέγχου του VAR.

Συγκεκριμένα, εκτός από τη διαδικασία που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως, ο υπεύθυνος VAR πρέπει τώρα να επιβεβαιώνει το αποτέλεσμα της διαδικασίας ελέγχου VAR με τον βοηθό VAR πριν επιβεβαιώσει την τελική απόφαση στους αξιωματούχους του γηπέδου, κάτι που δεν έγινε στο ματς που αποτέλεσε την αιτία για να αλλάξει ο κανονισμός.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΕΒΕΡΤΟΝ ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΡΣΕΝΑΛ ΤΣΕΛΣΙ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΓΟΥΛΒΣ ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ ΝΟΤΙΓΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ