PREMIER LEAGUE

Premier League: Προσωρινή απαγόρευση στη σύναψη χορηγιών που συνδέονται με τους ιδιοκτήτες, στο "στόχαστρο" η Νιούκαστλ

Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, Τζέντα | Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019
Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, Τζέντα | Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 © 2019 JACQUELYN MARTIN/ASSOCIATED PRESS

Η Premier League σε έκτακτη γενική συνέλευση απαγόρευσε για ένα μήνα τη σύναψη χορηγιών με εταιρείες που έχουν σε σχέση με τους ιδιοκτήτες, βάζοντας στο "στόχαστρο" τη Νιούκαστλ.

Οι σύλλογοι της Premier League δεν είχαν δει εξ' αρχής με καλό μάτι την εξαγορά της Νιούκαστλ από τον πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχαμέντ Μπιν Σαλμάν και τους συνεργάτες του, ωστόσο τώρα προχωράνε στην αντεπίθεση, προκειμένου να θέσουν περαιτέρω εμπόδια στον νέο ιδιοκτήτη της ομάδα του Ταϊνσάιντ.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση της λίγκας, τέθηκε ζήτημα ψηφοφορίας να απαγορευτούν οι χορηγίες που έχουν σχέση με τους ιδιοκτήτες των ομάδων, με 18 ομάδες να ψηφίζουν υπέρ, τη Νιούκαστλ κατά και τη Μάντσεστερ Σίτι να απέχει από την ψηφοφορία.

Ο "στόχος" των ομάδων είναι η Νιούκαστλ και οι νέοι της ιδιοκτήτες, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος το ίδιο το κράτος της Σαουδικής Αραβίας (μέσω των δημόσιων επιχειρήσεων) να δώσει χορηγία στην ομάδα. Ο Μπιν Σαλμάν είναι ο "νούμερο 1" διάδοχος του θρόνου, αλλά και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, επομένως υπάρχει άμεση σχέση στα δύο "μέρη".

Η σχετική απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ για ένα μήνα, ωστόσο η προοπτική είναι να επιβληθεί για πάντα σε νέα ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται ότι το Financial Fair Play της αγγλικής λίγκας επιτρέπει απώλειες κοντά στα 125 εκατομμύρια ευρώ (105 εκ. λίρες) σε περίοδο τριών ετών.

Ωστόσο μέσω κρατικών χορηγιών της Σοαυδικής Αραβίας, η Νιούκαστλ μπορούσε να ανεβάσει κατακόρυφα τα έσοδα της, κάτι που επιθυμούν να αποτρέψουν οι δύο ομάδες.

TAGS PREMIER LEAGUE ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ